Koronavírus: a magyar fertőzöttek többsége nő

Az eddig regisztrált magyar koronavírus-fertőzöttek 45 százaléka 65 év feletti, 57 százalékuk nő - közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, Magyarországon jelenleg 1028 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, közben viszont 2485-en már gyógyultan távozhattak a kórházakból. Így a COVID-19-ből felgyógyultak száma immár csaknem 2,5-szerese az aktív fertőzöttekének - emelte ki a tisztifőorvos.

A koronavírus-járvány fellángolásának veszélyét hordozza magában a nyaralási szezon a kórokozó behurcolásának kockázata miatt. A részletekért kattintson ide!

Jelenleg 100 ezer főre 41 koronavírus-fertőzött és 6 halott jut itthon. Ez az arány továbbra is Budapesten, illetve Komárom-Esztergom, Zala, Fejér és Pest megyében a legmagasabb. A legtöbb fertőzöttet az év 15., a legtöbb áldozatot pedig a 16. hetén regisztrálták. A múlt héten összesen 62 új esetről és 15 elhunytról számolt be az operatív törzs. A tisztifőorvos kitért arra is, hogy 30 év alatti elhunytat itthon még nem regisztráltak, a gyermekek esetében pedig az általános tapasztalatok szerint enyhébb lefolyású a COVID-19 nevű betegség.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek, koronavírus korlátozások feloldása, koronavírus egészségügy, koronavírus operatív törzs,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek, koronavírus korlátozások feloldása, koronavírus egészségügy, koronavírus operatív törzs,

Újabb enyhítések az egészségügyben

Az egészségügyi ellátások újraindulásával kapcsolatban Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a korábban, a koronavírus-fertőzöttek ellátásának biztosítása érdekében felszabadított ágyak 80 százaléka újra használható. Hozzátette, mindenkinek az a célja, hogy a járvány miatt elhalasztott ellátásokat és beavatkozásokat minél előbb pótolni lehessen. Megemlítette továbbá, hogy a házi és szakorvosi ellátásban megszűnik az a korábbi korlátozás is, amely szerint óránként maximum 4 beteget láthatnak el. Az előzetes telefonos bejelentkezés azonban továbbra is kötelező.

Nyitnak a könyvtárak

A tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy mától már a fővárosban is megtarthatók a házasságkötések és temetések utáni családi összejövetelek, amennyiben a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt. Emellett a mai naptól országszerte megnyitottak koronavírus-járvány miatt korábban bezárt könyvtárak is. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa beszélt.

Az egész násznépet tesztelték koronavírusra egy győri lagzi előtt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés