Koronavírus: a legtöbben emiatt betegszenek meg

A legfontosabb most az, hogy betartsuk az előírásokat, tehát kerüljük a zárt, zsúfolt helyeket, a tömegben pedig viseljünk maszkot - hívta fel a figyelmet Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A koronavírus-járvány továbbra is felszálló ágban van Magyarországon, ezért most az egyéni felelősség a legfontosabb. A szabályok betartására azért is kell ismételten felhívni a figyelmet, mert a szakember szerint a tapasztalat azt mutatja, hogy a megfertőződött emberek nagy többsége nem kerülte a nagy rendezvényeket, megbetegedése előtt zsúfolt helyen tartózkodott - olvasható a hirado.hu-n.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus kórház, koronavírus fertőzöttek, koronavírus rendezvények, koronavírus tömeg
A fertőzöttek többsége nem kerülte a tömeget. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Erre a fegyelmezettségre mindaddig szükség lesz, ameddig nem lesz meg az új típusú koronavírus elleni vakcina. Közben az elmúlt napokban folyamatosan kétezer felett volt az új igazolt esetek száma, és az elhalálozások száma is megugrott.

A vakcina az egyetlen megelőzési mód

Koronavírus: azonosították a járvány 3 fő hajtóerejét - kattintson!

Az újfajta kezelési módokkal, például a remdesivir alkalmazásával kapcsolatban elmondta, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelő módon és időben alkalmazva ezek a készítmények segítenek a koronavírus-fertőzöttek mihamarabbi felépülésében. Kiemelte ugyanakkor, hogy alig van olyan betegség, amelyet teljesen el tudnak tüntetni a szervezetből a gyógyszerek. A legtöbb készítmény mindössze a kórokozók szaporodásának megakadályozására képes. A koronavírus-fertőzés egyetlen megelőzési módja a vakcina lesz, amelyet óriási erőfeszítések árán, világszerte fejlesztenek - fűzte hozzá a szakember.

Ekkora átoltottságra lenne szükség

Ahhoz, hogy a jövőben elkerülhető legyen a tömeges megfertőződés, az kell, hogy a magyar lakosság legalább 50-60 százaléka beadassa magának a koronavírus-vakcinát. A szakember szerint azonban erre van is reális esély, tekintve, hogy idén óriási a kereslet az influenza elleni oltóanyag iránt is.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)