Koronavírus: a digitális oktatás fenntartását javasolják

A középiskolákban már november 11-e óta digitális tanrendben zajlik az oktatás, az intézkedés egyelőre január 11-éig van érvényben. Az operatív törzs azonban még korainak tartja a jelenléti oktatásra való visszaállást.

Életek forognak kockán, ezért inkább az óvatosság mellett döntöttünk - jelentette ki Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a kormánynak a digitális oktatás időtartamának meghosszabbítását javasolták.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus oktatás, koronavírus operatív törzs
A digitális oktatás fenntartását javasolja az operatív törzs.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Marad a kötelező hőmérés

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a téli szünet alatt minden köznevelési intézményben megtörtént a takarítás, a tanév újraindulása előtt pedig több mint 20 ezer pedagógus vett részt a célzott koronavírus -szűrésen. A tesztelés mindössze 1 százalékos pozitivitási arányt eredményezett. Az intézményekben továbbra is kötelező belépéskor a hőmérés, valamint ezentúl is havi mintegy 300 ezer liter fertőtlenítőszert biztosítanak az iskoláknak, óvodáknak és bölcsődéknek.

Koronavírus-oltás: 1 millió magyar már igényelte - kattintson!

A pedagógusok körében történő vakcinázással kapcsolatban Maruzsa Zoltán elmondta, hogy elsőként a 60 év felettieket, majd a valamilyen egészségügyi probléma miatt veszélyeztetettnek számító személyeket oltják be. Azonban az összes oktatásban dolgozótól azt kérte, hogy amennyiben még nem tették meg, éljenek az új típusú koronavírus elleni vakcina előjegyzési lehetőségével.

Még nincs vége a járványnak

A tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy még nem vagyunk a koronavírus-járvány végén, ezért továbbra is nagyon fontos, hogy betartsuk a védelmi intézkedéseket. A vakcina megérkezése azonban új szakaszt nyitott a védekezésben, szerda estig már 31500 egészségügyi dolgozót oltottak be. Jövő héten már a Moderna újonnan engedélyezett vakcinájából is megérkezhet az első szállítmány Magyarországra. Ezekről Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta szerdán az Európai Unióban az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni oltóanyagát. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)