Koronavírus: 6 új beteg és 2 áldozat itthon

Az elmúlt 24 órában 6 új koronavírus-fertőzöttet és 2 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 4014-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 2 újabb krónikus beteg, ezzel 548-ra emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok 76 évnél idősebbek voltak, mindketten demenciával és magas vérnyomással is küzdöttek. Egyiküknek iszkémiás szívbetegsége és cukorbetegsége is volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma,

385 fertőzött van kórházban

Koronavírus: beszélgetéssel is terjedhet - kattintson a részletekért!

Jelenleg 1182 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 41 százalékuk budapesti. 385-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 21-en lélegeztetőgépen vannak. Közben 2284-en már gyógyultan távozhattak a kórházból. A friss adatok szerint 9665 személy van hatósági házi karanténban, és már csaknem 211 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Hamarosan megszűnhet a veszélyhelyzet

A parlament múlt héten megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma. A járványügyi készültség fenntartására azonban még szükség van, hiszen az új típusú koronavírus továbbra is jelen van az országban és fertőz.

A koronavírus-járvány miatt szakadt félbe a rákbeteg Zalán kezelése - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció