Koronavírus: 66 ezer halott is lehet Nagy-Britanniában

A Washington Orvosi Egyetem kutatóinak számítása szerint a járvány miatt még tízszer annyian halhatnak meg a szigetországban, mint eddig.

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint Nagy-Britanniában eddig 55 242 fertőzöttet diagnosztizáltak és 6159-en haltak meg. A Washington Orvosi Egyetem egészségügyi mérésekkel és azok értékelésével foglalkozó intézetének (Institute for Health Metrics and Evaluation, röviden IHME) becslése szerint a koronavírus-járvány első hullámában ennél jóval többen, összesen 66 ezren halnak meg az országban.

A kutatók modellje szerint ez több mint a várható európai halálesetek egyharmada, a kontinensen ugyanis összesen 151 680 áldozatot jósolnak. Sok országban súlyosbító tényező, hogy a járványhelyzet miatti egészségügyi szükségletek jóval meghaladják (már most vagy a közeljövőben) a rendelkezésre álló erőforrásokat. A Nagy-Britanniában jósolt magas halálozási számokat is ezzel magyarázzák a szakértők.

Úgy gondolják, hogy az országban összesen még 102 794 kórházi ágyra lehet majd szükség. Ezzel szemben jelenleg csupán 17 765 van. Az intenzív osztályokon pedig az elérhető adatok szerint 744 szabad férőhely található, holott 34 544 kéne még a becslések szerint. Lélegeztetőgépből pedig 20 862 darabra lenne szükség, arról pedig nincs adat, hogy most hánnyal rendelkeznek.

Forrás: The Guardian

Megelőzhet egy újabb világjárványt a vadállatpiacok betiltása? Ezt a fontos kérdést boncolgatja cikkében az nlc.hu.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő