Koronavírus: 3068 új eset és 127 halott itthon

Az elmúlt 24 órában 3068 új koronavírus-fertőzöttet és 127 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 3068 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 334836-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 127 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 10325-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n . A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegségben szenvedő személy volt. Meghalt ugyanakkor egy 27 éves nő is, aki az információk szerint magas vérnyomással, érelmeszesedéssel és depresszióval küzdött.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
5387-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 367-en lélegeztetőgépen vannak.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

5387-en vannak kórházban

Jelenleg 144970 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon. 5387-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 367-en lélegeztetőgépen vannak. A gyógyultak száma technikai okok miatt változatlan a tegnapi naphoz képest (179541 fő), a legfrissebb adatot holnap közlik. 21627 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 2,77 millió koronavírustesztet végeztek el az országban.

Részletek a vakcináról

Koronavírus: itt vannak a hazai oltópontok - kattintson!

Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Közben pedig már az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak vakcinálása is elindult. A koronavírus-járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének fenntartása érdekében viszont továbbra is érvényben vannak a korábban bevezetett védelmi intézkedések. Az év első felében pedig várhatóan újabb koronavírus-vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további oltóanyagok is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, érdemes rá regisztrálni.

Érvényes korlátozások

A kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés január 11-éig még biztosan életben marad. Az új típusú koronavírus terjedésének megfékezése érdekében továbbra is javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, a rendeletben meghatározott helyeken pedig viseljünk maszkot, amelynek a szánkat és az orrunkat is takarnia kell. Ezek mellett ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Még tavaly, december 26-án megérkezett Magyarországra az első szállítmány az Európában elsőként engedélyezett Pfizer-BioNTech vakcinából, és szinte azonnal meg is kezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. Az oltóanyaggal kapcsolatban azonban számos kérdés felmerült - mutatjuk a válaszokat.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)