Koronavírus: 2,7 millió beteg, 190 ezer áldozat

Tavaly év vége óta több mint 2,7 millió embert fertőzött meg és 190 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus - derült ki a Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítéséből. Már Törökországban is átlépte a 100 ezret a regisztrált betegek száma.

Eddig a legtöbb koronavírus-fertőzöttet - 869 ezret - az Egyesült Államokból jelentették, de a halálos áldozatok száma is itt a legmagasabb, megközelíti az 50 ezret. Európán belül pedig Spanyolországban regisztrálták a legtöbb koronavírus-fetőzöttet, több mint 213 ezret, az áldozatok száma azonban Olaszországban a legmagasabb az európai országok közül: itt már több mint 25 ezren haltak meg.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Törökország, koronavírus Isztambul, koronavírus karantén
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Törökország, koronavírus Isztambul, koronavírus karantén

Már a török esetszám is 100 ezer felett van

Koronavírus: mi az igazság a klorokinról? A válaszért kattintson ide!

Franciaország eddig több mint 159 ezer fertőzöttről és csaknem 22 ezer áldozatról adott hírt, Németországban pedig eddig 153 ezer igazolt koronavírusos betegről és 5575 halottról számoltak be. Az Egyesült Királyság 139 ezer megbetegedést és majdnem 19 ezer halálesetet, Törökország pedig már csaknem 102 ezer fertőzöttet és 2491 áldozatot jelentett péntek reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Irán - 87 ezer koronavírus-fertőzöttel és 5481 áldozattal -, és Oroszország is. Ez utóbbi országból már csaknem 63 ezer igazolt esetet és 555 áldozatot jelentettek. A koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kína jelenleg a 9. helyen áll a 10 legérintettebb ország listáján, csaknem 84 ezer beteggel és 4636 áldozattal.

Koronavírusban hunyt el a százéves férfi, akinek testvérét még a spanyolnátha vitte el - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: