Koronavírus: 2,6 millió fertőzött egy nap alatt

Egy nap alatt 2,6 millió fertőzöttet és több mint 7200 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 374,75 millió embert fertőzött meg és több mint 5,66 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 9,96 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház hétfő délelőtti adataiból .

maszkos kislány az apjával
Már csaknem 375 millió embert fertőzött meg világszerte az új kór.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 74,3 millió igazolt esetről és 884 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India csaknem 41,3 millió beteget és 495 ezer áldozatot jelentett eddig.

Egy nő az elmúlt években háromszor is megküzdött a rákkal, egy alkalommal ráadásul a koronavírus-vakcina könnyítette meg a daganat diagnosztizálását.

Brazília már 25,36 millió igazolt esetről és 627 150 elhunytról, Franciaország 19,17 millió koronavírus -fertőzöttről és csaknem 131 600 áldozatról, míg az Egyesült Királyság 16,58 millió megbetegedésről és 156 ezer áldozatról adott hírt hétfő délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 11,54 milliót, a haláleseteké pedig a 324 ezret.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Törökországban - ahol 11,52 millió megbetegedésről és 87 ezer halottról tudnak -, Olaszországban - 10,9 millió regisztrált esettel és 146 ezer áldozattal -, valamint Spanyolországban is. Ez utóbbi országban már 9,77 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és majdnem 93 ezren vesztették életüket a COVID-19 -hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Németország áll, 9,8 millió regisztrált esettel és mintegy 118 ezer áldozattal.

Számos oka lehet annak, ha valakinél hasfájás, étvágytalanság, hányás vagy hasmenés jelentkezik. Szakértők szerint a kellemetlen panaszok hátterében akár az új típusú koronavírus omikron variánsa által okozott fertőzés is meghúzódhat.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: