Koronavírus: 1926 új eset és 118 halott itthon

Az elmúlt 24 órában 1926 új koronavírus-fertőzöttet és 118 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

A koronavírus "elrabolja" a tüdő saját immunsejtjeit - részletek itt .

Újabb 1926 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 347636-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 118 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 11066-ra emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu -n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegségben szenvedő személy volt. Meghalt ugyanakkor egy 42 éves férfi is, aki veseelégtelenséggel és vérszegénységgel küzdött.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Már Müller Cecília országos tisztifőorvos is megkapta a vírus elleni vakcinát. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

4689-en vannak kórházban

Jelenleg 116266 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon. 4689-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 344-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 220304 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 25646 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 2,89 millió koronavírustesztet végeztek el az országban.

Részletek a vakcináról

Szerda estig már 96101 személyt oltottak be a koronavírus ellen, többségében egészségügyi dolgozókat, valamint az idősotthonok lakóit és dolgozóit. Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek, amelyek további mintegy 51 ezer ember oltását teszik lehetővé, a vakcinázás tehát folytatódhat. Az oltás ütemét, gyorsaságát egyébként a vakcinák érkezése határozza meg. A védőoltás egyébként ingyenes és önkéntes, de csak az kapja meg, aki regisztrál. A koronavírus-járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének fenntartása érdekében viszont továbbra is érvényben vannak a korábban bevezetett védelmi intézkedések.

Érvényes korlátozások

A kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés február 1-jéig biztosan érvényben marad, a középiskolákban pedig továbbra is digitális tanrendben folytatódik az oktatás. Az új típusú koronavírus terjedésének megfékezése érdekében továbbra is javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, a rendeletben meghatározott helyeken pedig viseljünk maszkot, amelynek a szánkat és az orrunkat is takarnia kell. Ezek mellett ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

A járvány kezdetén még úgy tudtuk, hogy az új típusú koronavírus okozta betegségből 2-3 hét alatt felépülnek a páciensek. Azonban egyre többen számolnak be arról, hogy akár hosszú hónapokig is szenvednek a fertőzés elhúzódó hatásaitól. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)