Koronavírus: 177 ezer új beteg a világban

Egy nap leforgása alatt 177 ezer új koronavírus-fertőzöttet és mintegy 5300 újabb áldozatot regisztráltak világszerte.

Tavaly év vége óta már több mint 8,35 millió embert fertőzött meg és 449 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 4 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

A legfrissebb számok

Koronavírus: elképesztő ütemben nőtt az áldozatok száma január és május között - nézze meg a látványos grafikont!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2,16 millió igazolt esetről és csaknem 118 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már 955 ezer koronavírusos beteget és 46510 áldozatot jelentett eddig. India jelenleg a 4. helyen áll a legérintettebb országok listáján: az ország mintegy 367 ezer fertőzöttről és 12 ezer elhunytról adott hírt.

Az európai országok közül még mindig Oroszországban van a legtöbb beteg - több mint 552 ezer -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már több mint 42 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladta a 244 ezret, a halálesetek összesítését azonban a spanyol szaktárca átmenetileg felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27136 halálos áldozat szerepel. Peru pedig 240908 megbetegedésről és több mint 7 ezer halálesetről számolt be csütörtök reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Olaszország - csaknem 238 ezer regisztrált esettel és több mint 34 ezer áldozattal -, valamint Chile is. Ez utóbbi országban eddig több mint 220 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 3615-en vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen már mintegy 195 ezer fertőzöttről és 9185 áldozatról adtak hírt csütörtökig.

Illegális misékkel kerülik ki a koronavírus-szabályokat Mexikóban - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció