Koronavírus: 1,6 millió új fertőzött világszerte

Egy nap alatt 1,6 millió fertőzöttet és 10 ezer halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 433 millió embert fertőzött meg és több mint 5,93 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 10,46 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház szombat délelőtti adataiból.

orvos egy kislányt vizsgált
Eddig több mint 5,93 millió életet követelt világszerte a kór.Fotó: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 78,9 millió igazolt esetről és csaknem 948 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 42,9 millió beteget és majdnem 513 500 áldozatot jelentett eddig.

Koronavírus: jön a 100 százalékban védő vakcina.

Brazília már 28,67 millió igazolt esetről és csaknem 648 500 elhunytról, Franciaország 22,76 millió koronavírus-fertőzöttről és mintegy 139 ezer áldozatról, míg az Egyesült Királyság 18,93 millió megbetegedésről és majdnem 161 800 áldozatról adott hírt szombat délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 15,81 milliót, a haláleseteké pedig a 342 ezret.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Németországban - ahol 14,62 millió megbetegedésről és 122 600 halottról tudnak -, Törökországban - 13,91 millió regisztrált esettel és majdnem 94 ezer áldozattal -, valamint Olaszországban is. Ez utóbbi országban már 12,69 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 154 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Spanyolország áll, 10,97 millió regisztrált esettel és 99 400 áldozattal.

Mintegy két évvel a koronavírus-pandémia kirobbanása után világszerte egyre több országban lazítják vagy akár teljesen el is törlik a járványügyi korlátozásokat. A szakértő szerint viszonylagos szabadság mellett is együtt lehet élni a vírussal, azt azonban el kell fogadnunk, hogy a világunk sosem lesz már olyan, mint 2020 előtt volt.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)