Koronavírus: 1500 felett a hazai betegek száma

Újabb magyar állampolgároknál diagnosztizálták az új típusú koronavírus-fertőzést, így már több mint 1500 beteget regisztráltak Magyarországon.

Koronavírus: a mellkasifájdalomekkor jelez fertőzést - részletek itt!

Egy nap alatt 54 új koronavírusos esetet regisztráltak Magyarországon, így a fertőzöttek száma már elérte az 1512-t. Emellett elhunyt újabb 13 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 122-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Ugyanakkor a gyógyultak száma is nőtt: eddig 122 páciens távozhatott a kórházból.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus haláleset, koronavírus magyar áldozat
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus haláleset, koronavírus magyar áldozat

Bárki fertőzött lehet

Magyarország továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél azonban valószínűleg jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma - bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A koronavírus-járvány lelassításához nagyon fontos, hogy aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított.

"Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött" - figyelmeztet a koronavirus.gov.hu.

Koronavírusos lett egy egyéves kisgyerek Hódmezővásárhelyen - olvassa el a részleteket társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció