Koronavírus: 13 ezer felett az olasz áldozatok száma

Továbbra is több mint 700-an halnak meg naponta Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. Giuseppe Conte miniszterelnök szerint még nagyon korai lenne enyhíteni a szigorú korlátozásokon.

Olaszországban eddig több mint 110 ezer embert fertőzött meg az új típusú koronavírus, az áldozatok száma pedig már a 13 ezret is meghaladta. Jelenleg 4035 személyt kezelnek intenzív osztályon.

koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus korlátozások
koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus korlátozások

Korai lenne az enyhítés

A koronavírus elleni óvintézkedéseket április 13-áig meghosszabbították, enyhítésről egyelőre nincs szó. "A kijárási korlátozás enyhítése az eddig megtett erőfeszítések megsemmisítését jelentené" - véli Giuseppe Conte miniszterelnök. Mint mondta, az eddigi lépések meghozták az eredményt, ugyanis stabilizálódott a járványgörbe. Lombardia kormányzója, Attilio Fontana pedig külön is felszólította a tartomány lakóit, hogy ne engedjenek a kísértésnek, és ne menjenek ki az utcára még sétálni se, mivel továbbra is az elszigetelődés jelenti az egyetlen megoldást a járvánnyal szemben.

Nagy türelemre lesz szükség

Koronavírus: sokaknál ez az új tünet jelentkezik - olvassa el a részleteket!

Az eddigieknél is nagyobb türelemre lesz szükség az új koronavírus-járvány tetőzése utáni időszakban, mivel a megszokott mindennapi életbe való visszatérés még nagyon messze van - emelte ki Agostino Miozzo, a polgári védelmi hatóság országos koordinátora. Mint mondta, a polgári védelem az utóbbi években jelen volt az olaszországi földrengés-övezetekben, a pusztító áradások területein, valamint átélte a 2003-as SARS-járványt és az ebolát is. "Azt hittük, mindenre fel vagyunk készülve. A SARS után még járványgyakorlatozást is tartottunk, de az új koronavírus minden elképzelhetőt felülmúlt, amikor hirtelen a kellős közepén találtuk magunkat" - hangsúlyozta.

A koronavírus-járvány olaszországi gócpontjának számító Lombardiában egyébként már egy telefonos alkalmazást is bevezettek, hogy könnyebben követhetővé váljon a járvány alakulása. Az applikációba név nélkül lehet regisztrálni, majd a felhasználók rögzíthetik a nemüket, életkorukat és esetleges tüneteiket. Az alkalmazás azt is számontartja, hogy egy adott személy közelében vagy kapcsolatai között hányan fertőződtek meg. A tartomány arra kérte lakosait, mindenki csatlakozzon.

A kijárási korlátozással kapcsolatos idősávokat és az egymás közötti távolságtartást is komolyan kell venni - olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció