Koronavírus: 13 ezer felett az olasz áldozatok száma

Továbbra is több mint 700-an halnak meg naponta Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. Giuseppe Conte miniszterelnök szerint még nagyon korai lenne enyhíteni a szigorú korlátozásokon.

Olaszországban eddig több mint 110 ezer embert fertőzött meg az új típusú koronavírus, az áldozatok száma pedig már a 13 ezret is meghaladta. Jelenleg 4035 személyt kezelnek intenzív osztályon.

koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus korlátozások
Teljes fertőtlenítést végeznek a járványügyi szakemberek Lombardiában.Fotó: Getty Images

Korai lenne az enyhítés

A koronavírus elleni óvintézkedéseket április 13-áig meghosszabbították, enyhítésről egyelőre nincs szó. "A kijárási korlátozás enyhítése az eddig megtett erőfeszítések megsemmisítését jelentené" - véli Giuseppe Conte miniszterelnök. Mint mondta, az eddigi lépések meghozták az eredményt, ugyanis stabilizálódott a járványgörbe. Lombardia kormányzója, Attilio Fontana pedig külön is felszólította a tartomány lakóit, hogy ne engedjenek a kísértésnek, és ne menjenek ki az utcára még sétálni se, mivel továbbra is az elszigetelődés jelenti az egyetlen megoldást a járvánnyal szemben.

Nagy türelemre lesz szükség

Koronavírus: sokaknál ez az új tünet jelentkezik - olvassa el a részleteket!

Az eddigieknél is nagyobb türelemre lesz szükség az új koronavírus-járvány tetőzése utáni időszakban, mivel a megszokott mindennapi életbe való visszatérés még nagyon messze van - emelte ki Agostino Miozzo, a polgári védelmi hatóság országos koordinátora. Mint mondta, a polgári védelem az utóbbi években jelen volt az olaszországi földrengés-övezetekben, a pusztító áradások területein, valamint átélte a 2003-as SARS-járványt és az ebolát is. "Azt hittük, mindenre fel vagyunk készülve. A SARS után még járványgyakorlatozást is tartottunk, de az új koronavírus minden elképzelhetőt felülmúlt, amikor hirtelen a kellős közepén találtuk magunkat" - hangsúlyozta.

A koronavírus-járvány olaszországi gócpontjának számító Lombardiában egyébként már egy telefonos alkalmazást is bevezettek, hogy könnyebben követhetővé váljon a járvány alakulása. Az applikációba név nélkül lehet regisztrálni, majd a felhasználók rögzíthetik a nemüket, életkorukat és esetleges tüneteiket. Az alkalmazás azt is számontartja, hogy egy adott személy közelében vagy kapcsolatai között hányan fertőződtek meg. A tartomány arra kérte lakosait, mindenki csatlakozzon.

A kijárási korlátozással kapcsolatos idősávokat és az egymás közötti távolságtartást is komolyan kell venni - olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)