Koronavírus: 100 felett a román áldozatok száma

Egyre jobban terjed Romániában a koronavírus. A fertőzöttek száma már meghaladta a 3 ezret, az áldozatoké pedig a 100-at.

Romániában péntek délutánig 3183 koronavírusos beteget és 118 áldozatot regisztráltak. Közben az utóbbi hét átlagának csaknem duplájára, 445-re emelkedett az egy nap alatt azonosított koronavírus-fertőzések száma. Csütörtökön egyébként már több mint 3200 tesztet végeztek el, ami jelentősen meghaladja az azeletti napi 1500-2000-es átlagot.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halálesetek, koronavírus áldozatok, koronavírus Románia
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halálesetek, koronavírus áldozatok, koronavírus Románia

Főként 40 év felettieket fertőz

Romániában február 26-án mutatták ki a koronavírust az első páciensnél, majd a napi egy-két új fertőzést követően a járvány március 10-e után kezdett fokozódni. Az első harminc igazoltfertőzésután az új fertőzések száma háromnaponta megduplázódott. Az igazolt fertőzések 75 százalékát a 40 év feletti korosztálynál észlelték, a romániai áldozatok átlagéletkora pedig 66 év. Az elhunytak többsége más betegségekben is szenvedett. A koronavírus-fertőzöttek csaknem 46 százalékánál kimutatható volt, hogy kapcsolatban állt valamelyik korábban már nyilvántartásba vett fertőzöttel, a betegek 16,2 százaléka pedig egészségügyi alkalmazott.

Sokan megszegték a karanténszabályokat

Koronavírus: "hosszabb ideig ki kell tartani" - olvassa el a részleteket!

A karanténrendelkezések megsértéséért több mint 1400 otthoni elkülönítésre kötelezett embert helyeztek már hatósági karanténba, 52 karanténban lévő embert pedig újabb 14 napos vesztegzár alá vontak. A rendőrök eddig 285 ügyben indítottak eljárást, a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló erőfeszítések meghiúsítása címén. A kijárási korlátozások megsértése miatt újabb több mint 9000 embert bírságoltak meg az utóbbi 24 órában.

Romániában jelenleg 13500 embert tartanak hatósági karanténban, 115 ezret otthoni elkülönítésben a koronavírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: