Hatástalanítja a koronavírust ez a fertőtlenítőszer

Az új koronavírus hatástalanítására képes és hosszan tartó védelmet nyújtó fertőtlenítőszert fejlesztettek ki a haifai Izraeli Műszaki Egyetem (Technion) szakemberei.

Az új koronavírus hosszú ideig képes megélni különböző felületeken, ami különösen növeli a fertőzésveszélyt egyebek között a kórházakban, gyárakban, iskolákban, bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési eszközökön.

Az új koronavírus hatástalanítására képes és hosszan tartó védelmet nyújtó fertőtlenítőszert fejlesztettek ki.
Az új koronavírus hatástalanítására képes és hosszan tartó védelmet nyújtó fertőtlenítőszert fejlesztettek ki.

Hosszú ideig védelmet biztosít

A Technion kutatói speciális vírusölő polimereket fejlesztettek ki a probléma megoldása érdekében. A polimerek megváltoztatják a vírus szerkezetét, hatástalanítva a fertőzési képességét, majd megtámadják a külső rétegét, lebontva azt. Az új szer fokozatosan fejti ki hatását, így hosszú ideig védelmet biztosít. A Technion kutatói szerint a fertőtlenítőszer előállítási költsége várhatóan nem lesz magas, mivel olcsó és elérhető alapanyagokból készítik el.

Nem mindegy, mivel fertőtlenítünk

A koronavírus elleni védekezéshez nagyon fontos, hogy mindenki gyakrabban fertőtlenítsen otthonában. Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs egy korábbi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy éppen ezért Magyarországon is megugrott a kereslet a fertőtlenítőszerek iránt, ám figyelmesnek kell lennünk, milyen terméket választunk.

Ügyeljünk arra, hogy a készítményen rajta legyen a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) címkéje, illetve hogy antivirális, virucid hatással is rendelkezzen. A vegyszereket mindig saját csomagolásban tároljuk, ne öntsük át más flakonba, üvegbe, mert veszélyes lehet. Kisgyerekes családok gyerekzárral ellátott fertőtlenítőket vásároljanak, hogy elkerülhetőek legyenek a balesetek. És bár a rendszeres takarítás fontos, nem szabad elfelejteni, hogy az alapos kézmosást semmi sem helyettesíti, ha a koronavírus vagy egyéb kórokozók elleni védekezésről van szó.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő