Az új tanévet is átalakíthatja a koronavírus

Csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint a reggel 7 és 8 óra közötti csúcsforgalom idején a közösségi közlekedésben utazók egyharmada diák, főként közép- és felsőoktatásban tanuló.

Meg kell előzni a zsúfoltság kialakulását

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a budapesti városvezetés ezért azt javasolja az oktatási intézményeknek, hogy csúsztassák el a reggeli kezdést 9 órára, hogy ősztől se alakulhasson ki zsúfoltság a közösségi közlekedésben. Ezzel jelentősen csökkenteni lehetne a koronavírus terjedésének kockázatát.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus iskola, koronavírus tanév, koronavírus ősz, koronavírus tanulók, koronavírus diákok, koronavírus gyerekek
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus iskola, koronavírus tanév, koronavírus ősz, koronavírus tanulók, koronavírus diákok, koronavírus gyerekek

Erről egyeztetett hétfőn a városvezetés és a BKK, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, tíz budapesti tankerület, az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a Budapesten oktatási intézményeket fenntartó egyházak, a felsőoktatási intézmények, a szakképzési centrumok, a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete képviselőivel.

Jöhet a csúsztatott munkakezdés is

Bár a kormány döntése értelmében idén a napközis és az ottalvós táborok is megszervezhetők, az idei programok 20-25 százalékát lemondták a szervezők. De mire számíthatnak azok a szülők, akik mégis táborba vinnék gyermekeiket a koronavírus-járvány idején? A válaszért kattintson ide!

A BKK Mobilitásmenedzsmentért felelős igazgatója, Fajcsák Lajos egy prezentációban mutatta be, hogy a lépcsőzetes kezdéssel 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot a járműveken - tették hozzá. A terv gyakorlatba való átültetésről még tovább egyeztetnek az intézményvezetőkkel - fűzte hozzá Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes. Egyébként a munkáltatókkal is szerveznek hasonló fórumot, hogy azokon a munkahelyeken, ahol a termelést ez nem befolyásolja, szintén lehetséges legyen a csúsztatott munkakezdés a koronavírus-veszély csökkentése érdekében - számolt be róla Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes.

Kissé macerás, de ötletes és látványos módszerrel jógáztatják az embereket a karantén alatt Torontóban - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés