Meglepő dolgok, melyek fejfájást okoznak

A fejfájás nagyon kellemetlen tud lenni, főleg, ha váratlanul jön. Ráadásul néha olyan dolgok okozzák, amelyek valószínűleg eszünkbe sem jutnának.

Pihenés

Megdöbbentő, de attól is fájhat a fejünk, ha végre van alkalmuk lazítani egy kicsit. Ha egy húzósabb hét után hétvégén végre megnyugszunk, szervezetünkben lecsökken a stresszhormonok szintje. Ennek hatására az erek összehúzódnak, majd kitágulnak, és ez fejfájást okoz.

Meglepő dolgok, amik fejfájást okozhatnak
Meglepő dolgok okozhatják

A telefonunk

Ha túl sokáig meredünk a mobilunk képernyőjére, annakfejfájáslehet a vége. A képernyő fénye ugyanis hat a szem mögötti idegekre, és fejfájást okozhat. Ugyanez igaz a laptopunkra is.

Villámlás

Ha odakint vihar van, és villámlik, sokaknak megfájdul a feje, és a migrénre hajlamosaknak is erősödnek a panaszai. Hogy ennek pontosan mi az oka, arra a szakértők még keresik a választ.

Veszekedés

A düh és feszültség hatására a fej és a nyak hátsó részén található izmok megfeszülnek. Ráadásul ha feszültek vagyunk, másképpen is lélegzünk, kevesebb oxigén kerül a szervezetünkbe. Ezek együtt fejfájást okozhatnak.

Menzesz

A havi vérzés során a női szervezetben csökken az ösztrogén szintje, ez állhat az ilyenkor jelentkező fejfájás és görcsök hátterében. A migrénes nők nagy részének panaszai is súlyosbodnakmenstruációkörnyékén.

Nehéz táska

Ha válltáskánk túlságosan nehéz, akkor fájhat és elmerevedhet tőle a nyakunk, ez pedig fejfájáshoz vezethet.

Milyen tünetek jelezhetik előre a migrént, miben különbözik az egyszerűbb fejfájástól? Előre jelezhető valamilyen módon, ha közeledik a roham? Részletekért kattintson!

Folyadékhiány

Ha nincs a szervezetünkben elegendő folyadék, akkor az agyi erek összeszűkülnek, és kevesebb vér, illetve oxigén jut az agyba, ami fejfájást okoz. Sok esetben már egy-két pohár víz elfogyasztása is enyhítheti a tüneteket.

Időjárásváltozás

Az időjárási tényezők változásával együtt járó hőmérséklet-, illetve légnyomásingadozás is nagyon gyakran okoz a frontérzékenyeknél kellemetlen tüneteket - többek között fejfájást is.

Forrás: care2.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)