Koronavírus: ezekben a városokban durvulhat el a helyzet

Ismét megosztotta a szennyvízvizsgálatok eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Az elmúlt héten vett minták alapján elmondható, hogy a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben kimutatható átlagos koncentrációja stagnál. Négy megyeszékhelyen és öt Budapest-környéki településen azonban tovább romolhat a helyzet.

Koronavírus: életet ment ez a gyógyszer - kattintson!

A 12. héten elvégzett vizsgálatok eredményei alapján úgy tűnik, hogy országos átlagban stagnál a szennyvízben az új típusú koronavírus koncentrációja. 13 város esetében azonban továbbra is az átlagosnál magasabb értékeket mértek - számolt be róla az NNK . Alacsony koncentrációt sehol sem mértek az országban, és egyértelmű csökkenés is csak 2 helyen, Miskolcon és Szekszárdon látszik.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
Több helyen is tovább súlyosbodhat a járványhelyzet.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

További részletek

Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szegeden, Zalaegerszegen láthatóan növekszik a koronavírus -koncentáció. Ugyanez igaz az öt vizsgált Budapest-környéki településre - Tökölre, Biatorbágyra, Szigetszentmiklósra, Budakeszire és Százhalombattára - is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
Forrás: NNK

A friss adatok arra utalnak hogy még mindig számos tünetes és tünetmentes személy üríti a koronavírust országszerte, és néhol az új esetek számának emelkedésére is számítani lehet. Az eredmények megerősítik, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának felszálló szakaszában vagyunk.

Mit tehetünk?

Az egyéni felelősség szerepe továbbra is hangsúlyos a koronavírus-járvány lassítása érdekében. Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Emellett továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak.

Tartsuk be a legalább másfél méteres szociális távolságot, ahol pedig ez nem megoldható, ott viseljünk az orrot és a szájat is eltakaró maszkot. A jogszabályban előírt helyeken se feledkezzünk meg a maszk viseléséről, valamint ügyeljünk a gyakori és alapos kézmosásra is. Ezeket betartva meg tudjuk fékezni az új típusú koronavírus közösségi terjedését. Az NNK továbbá azt javasolja, hogy aki teheti, éljen a védőoltás lehetőségével.

Koronavírus: tartogathat még meglepetéseket - olvassa el a részleteket!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +19 °C
Minimum: +5, +10 °C

A napsütéses időszakok mellett többször erősen felhős időre készülhetünk, szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar is. Élénk, erős északnyugati szél mellett 13, 19 fokos maximumhőmérsékletekre számíthatunk. Szombaton kettősfronti hatást tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, emellett görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, többszöri rosszullét léphet fel. A fülledt időszakokban jellemző lehet a légszomj és a nehézlégzés. A kinti programok során változékonyságra kell készülni. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: