Hírességek, akik migrénnel küzdenek (2)

Becslések szerint átlagosan minden tizedik embernél előfordul időről időre migrén, rendkívül elterjedt problémáról van tehát szó. A kínzó, egyéb tünetekkel is együtt járó fejfájás a hírességeket sem kíméli.

Hogyan zajlik le a migrén? Részletek itt.

Maga a migrén egy rohamokban fellépő, lüktető, pulzáló fájdalom, amely jellemzően csak a fej egyik oldalán jelentkezik. Ehhez társulhat hányinger, hányás, illetve extrém fény- és hangérzékenység is. A rohamok néhány órától akár néhány napig is eltarthatnak, afájdalompedig olyan súlyos lehet, hogy az érintettek hétköznapi teendőiket sem tudják ellátni miatta. Egyes esetekben úgynevezett aura jelzi előre a hamarosan kialakuló fejfájást: látászavarok, például villanások vagy látótérkiesés, féloldali bizsergés az arcon vagy az egyik karban, valamint a beszéd nehezítettsége is figyelmeztető tünet lehet.

A sztárok közül is sokan küzdenek migrénnel, köztük sportolók, színészek vagy éppen zenészek egyaránt. A WebMD vonatkozó összeállításából szemezgettünk.

gallery-image
gallery-icon
Galéria

Forrás: mayoclinic.org; webmd.com

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció