Hírességek, akik migrénnel küzdenek (2)

Becslések szerint átlagosan minden tizedik embernél előfordul időről időre migrén, rendkívül elterjedt problémáról van tehát szó. A kínzó, egyéb tünetekkel is együtt járó fejfájás a hírességeket sem kíméli.

Hogyan zajlik le a migrén? Részletek itt.

Maga a migrén egy rohamokban fellépő, lüktető, pulzáló fájdalom, amely jellemzően csak a fej egyik oldalán jelentkezik. Ehhez társulhat hányinger, hányás, illetve extrém fény- és hangérzékenység is. A rohamok néhány órától akár néhány napig is eltarthatnak, a fájdalom pedig olyan súlyos lehet, hogy az érintettek hétköznapi teendőiket sem tudják ellátni miatta. Egyes esetekben úgynevezett aura jelzi előre a hamarosan kialakuló fejfájást: látászavarok, például villanások vagy látótérkiesés, féloldali bizsergés az arcon vagy az egyik karban, valamint a beszéd nehezítettsége is figyelmeztető tünet lehet.

A sztárok közül is sokan küzdenek migrénnel, köztük sportolók, színészek vagy éppen zenészek egyaránt. A WebMD vonatkozó összeállításából szemezgettünk.

gallery-image
gallery-icon

Forrás: mayoclinic.org ; webmd.com

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +7, +12 °C

Kezdetben erősen, majd változóan felhős időre van kilátás, főleg a nap első felében többfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Erős lesz a nyugati szél, 13, 18 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Gyakoriak lehetnek a görcsös panaszok, mellett ingadozhat a vérnyomás, kismértékben a szívbetegek állapota is romolhat. A szél ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, és pár fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet. Az óraátállítás miatt érdemes kicsit előrébb hozni a lefekvés időpontját! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: