Jelek, hogy fülünk nem egészséges

Pattogás, fájdalom, hallászavar- vagy csökkenés, problémák az egyensúlyunkkal - bár testünknek igen kis részei, a fülek mégis számos gondot okozhatnak. Éppen ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit jelentenek a szervvel kapcsolatos tünetek.

Öregedés

Közismert, hogy az évek múlásával romlik a hallás, mégis sokan meglepődnek rajta, amikor velük is megtörténik. Ugyanakkor fontos tudni, hogy életmódunk nagyban befolyásolja, hogy a folyamat mikor kezdődik el, és milyen sebességgel: a gyakori zajártalom, a dohányzás és a genetikai tényezők is számítanak. A korral járó halláscsökkenés általában lassan indul, és egyformán érinti mind a két fület.

Zajártalom

Aki volt már hangos koncerten, valószínűleg tapasztalta, hogy utána órákon át csengett vagy zúgott a füle. Az eldugult fül érzése arra utal, hogy a belső fül sejtjei károsodtak. Bár ez az érzés egy idő után elmúlik, a károsodás, ha minimális is, valójában nem visszafordítható. Minél gyakrabban és hosszabb ideig tesszük ki magunkat hangos zajoknak , annál jobban romlik a hallás, és ez akár egészen fiatal korban is megtörténhet.

A sokáig tartó fülfájást érdemes szakértővel is megnézetni
A sokáig tartó fülfájást érdemes szakértővel is megnézetni

Tumor

Nem gyakori, de megeshet, hogy tumor fejlődik ki annál az idegnél, amely összeköti az agyat a füllel, vagy a belső fülben - ez okozhat jelentős halláskárosodást . Ilyenkor általában az jellemző, hogy míg egyik fülben a hallás nem változik, a másikban érzékelhetően romlik.

Nyomás

Ha repülőn ülünk, vagy víz alá merülünk, tapasztalhatunk pattogást a fülben, illetve feszítő érzést a dobhártyán - ez normális, de ha mindenféle külső hatás nélkül tapasztalunk ilyesmit, az nem. Torok- vagy fülgyulladás okozhat ilyesmit - ilyenkor a dobhártya nem tudja betölteni légnyomás-kiegyenlítő funkcióját.

A legjobb természetes gyógymódok fülfájásra A fülfájás rendkívül kellemetlen lehet, és bár kisgyermekeknél a leggyakoribb, előfordulhat, hogy felnőtteket is érint. A legtöbb esetben más betegség, például felső légúti fertőzés is kíséri, így ezt is érdemes kezelni. Mit tehetünk a fülfájás ellen otthon?

Trauma

A fejet ért erős ütés is okozhat komoly, és bizonyos esetekben visszafordíthatatlan halláskárosodást, mert ilyenkor megsérülhetnek a középfülben található hallócsontocskák.

Forrás: prevention.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)