Újabb felmondási hullám indulhat az egészségügyben

Május 31-én megszűnik az egészségügyi dolgozók felmondási tilalma - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL Híradóval.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló dolgozók felmondási tilalmát először 2020 novemberében vezette be a kormány a járványhelyzetre hivatkozva, és pár hónapos megszakítással azóta tart. 

A koronavírus-járvány extra terheket rótt az egészségügyben dolgozókra. Képünk illusztráció. Forrás: getty Images
A koronavírus-járvány extra terheket rótt az egészségügyben dolgozókra. Képünk illusztráció. Forrás: getty Images

Az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete szerint a felmondási tilalom fenntartása már jó ideje indokolatlan. Május 31-ei feloldásával viszont újabb felmondási hullám indulhat meg, főleg az ápolók körében - hangzott el az RTL Híradó riportjában.  

"Vannak kollégák, akik már annyira kimerültek, túlhajszoltak, hogy semmiképpen nem szeretnének az egészségügyben dolgozni" - nyilatkozta a csatornának Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

A szakszervezetek szerint az lenne a megoldás a tömeges felmondások elkerülésére, ha a kormány első körben a szakdolgozók helyzetét és bérét rendezné.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)