Szükséges szűrővizsgálatok férfiaknak - infografika

A férfiak nehezebben szánják rá magukat, hogy szűrővizsgálatra menjenek, mint a nők. Többek között ez az egyik oka, hogy a nők átlagos életkora magasabb, mert korábban kiszűrik náluk a veszélyes betegségeket, így jobbak a gyógyulási esélyeik. Infografikánk megmutatja, hogy az egyes életszakaszokban milyen szűrések fontosak a férfiaknak.

A férfiak nem elég egészségtudatosak, továbbá jobban tartanak a szűrések kellemetlenségeitől, mint a nők, illetve bizonyos vizsgálatoknál (különösen a prosztata és kolorektális szűréseknél) a szégyenérzet is visszatartó erőt jelent. Így sokan inkább bíznak a jószerencséjükben. Ez pedig nem túl okos dolog, amit jól mutat, hogy azokban az országokban, ahol nagyobb az egészségtudatosság, az átlagos élettartam és az egészségben megélt évek száma is magasabb. Érdemes kiszámolni, hogy évi néhány orvosi vizsgálaton való részvétel esetleges kisebb-nagyobb kellemetlensége felér-e 5-6 életév elvesztésével.

szűrés
)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)