Szükséges szűrővizsgálatok férfiaknak - infografika

A férfiak nehezebben szánják rá magukat, hogy szűrővizsgálatra menjenek, mint a nők. Többek között ez az egyik oka, hogy a nők átlagos életkora magasabb, mert korábban kiszűrik náluk a veszélyes betegségeket, így jobbak a gyógyulási esélyeik. Infografikánk megmutatja, hogy az egyes életszakaszokban milyen szűrések fontosak a férfiaknak.

A férfiak nem elég egészségtudatosak, továbbá jobban tartanak a szűrések kellemetlenségeitől, mint a nők, illetve bizonyos vizsgálatoknál (különösen a prosztata és kolorektális szűréseknél) a szégyenérzet is visszatartó erőt jelent. Így sokan inkább bíznak a jószerencséjükben. Ez pedig nem túl okos dolog, amit jól mutat, hogy azokban az országokban, ahol nagyobb az egészségtudatosság, az átlagos élettartam és az egészségben megélt évek száma is magasabb. Érdemes kiszámolni, hogy évi néhány orvosi vizsgálaton való részvétel esetleges kisebb-nagyobb kellemetlensége felér-e 5-6 életév elvesztésével.

szűrés
)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső