Mikor és miben halunk meg? Infografika

A többség kíváncsi rá, hogy mikor és milyen körülmények között fog meghalni? Nem biztos azonban, hogy ha valóban volna esély a konkrét válasz megismerésére, a kíváncsiskodók sora változatlanul hosszú maradna. Ezt bizonyítja, hogy gyakran éppen azt az embert nem kérdezzük meg igazán, aki a legpontosabb választ adhatná - saját magunkat. Infografikánk ebben segít.

Mi magunk tudjuk csak igazán, hogy milyen életet élünk, mivel foglalkozunk, támogatjuk-e a szervezetünk egészségét vagy éppen romboljuk azt. Minden lépésünkhöz tartoznak ugyanis olyan tényezők, amelyek meghosszabbítják az életünket vagy ellenkezőleg, közelebb visznek a halálhoz. Ezek a microlife és micromort nevű egységek is segítenek a biztosítótársaságoknak kiszámolni, hogy mennyire vagyunk kockázatosak.

A microlife (mikroélet) egy olyan kockázati egység, amely a várható élettartam fél órás változását jelenti, és az életmód vagy a környezeti kockázati tényezők hatásainak egyszerű közlésére szolgál, a várható élettartamra vonatkozó napi arányos hatás alapján. A napi 30 perces veszteséget vagy nyereséget azért lehet microlife-nak nevezni, mivel 1 000 000 fél óra (57 év) nagyjából megegyezik az átlagos emberek felnőttként eltöltött élettartamával. Ehhez hasonló tényező a micromort (mikrohalál), amely a halál valószínűségét fejezi ki milliomodonként. Mindkét tényező a krónikus kockázatok nagyságának durva, de a torzító tényezőktől mentesített összehasonlítására szolgál.

A kockázatvállalás ezen szemüvegén keresztül tekint infografikánk a világra.

imnfografika halál valószínűsége
imnfografika halál valószínűsége

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció