Az emberi test furcsa rekordjai

Az emberi test egy elképesztően bonyolult biomechanikus gépezet, amelynek a működését még messze nem értjük teljesen annak ellenére sem, hogy az orvostudomány hatalmas léptékben fejlődött az elmúlt évtizedekben. Vannak azonban olyan jól megfigyelhető, számba vehető és időnként meglepő tulajdonságai a testünknek, amelyekre nem is gondolunk.

Ha számokkal akarjuk jellemezni az emberi szervezetet, nagyon meglepő adatok kerülnek a szemünk elé. Például 100-150 ezer hajszálunk van, amik jó hosszúra megnőhetnek. Egy indiai férfinek állítólag 19 méter hosszú a kontya. Ez, ha a fülére húzza, talán megvédi a dobhártyáját, amikor a világrekorder brit nő kiengedi 129 decibeles sikolyát. Ezeknél komolyabb, de elég meghökkentő érdekességeket tartogat infografikánk az emberi testről.

testrekordok
testrekordok

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: