Idén is keressük az ország Egészséghőseit

A HáziPatika.com idén is keresi azokat a hétköznapi hősöket, akik a legnagyobb szerepet vállalják a lakosság egészségének megőrzésében. A nevezés elkezdődött, jelöljük mi is a nekünk legszimpatikusabb Egészséghőst!

A koronavírus-járvány alatt az egészségünk megóvására minden eddiginél nagyobb hangsúly került, a hétköznapi hősök azonban nem csak ebben az időszakban érdemelnek tapsot. Magyarországon is rengeteg orvos, egészségügyi szakember, sőt civil dolgozik annak érdekében, hogy a lakosságot egészségre nevelje vagy felhívja a figyelmet bizonyos betegségek veszélyeire. Az ő áldozatos munkájukat állítja reflektorfénybe a HáziPatika.com Egészséghősök kampánya, amelyen idén is jutalmazzuk azokat a férfiakat és nőket, akik a legtöbbet teszik az egészségünkért.

Ők lehetnek 2020 Egészséghősei

A HáziPatika.com a Béres támogatásával három éve indította útjára az Egészséghősök programot, amelynek segítségével már eddig is számos nagyszerű jelöltet és kezdeményezést emelhettünk ki. Az elmúlt években díjat vehetett át többek között egy tévhiteket eloszlató gyógyszerész, adományokat gyűjtő futónő, egy dohányzással és leszokással kapcsolatos oldal üzemeltetője, illetve gyásztanácsadóként dolgozó szakember is.

Idén is keressük az ország Egészséghőseit. Fotó: HáziPatika.com
Idén is keressük az ország Egészséghőseit. Fotó: HáziPatika.com

Idén két fő kategóriában nevezhetünk civil és szakmai jelölteket. A civil kategóriába azoknak a személyeknek a nevezését várjuk, akik bár nem az egészségügyben, vagy ahhoz szorosan kapcsolódó szakterületen dolgoznak, szabadidejükben mégis ezen a vonalon tevékenykednek. Például betegszervezeteket segítenek, ismeretterjesztő kampányokat indítanak vagy valamilyen más módon népszerűsítik a helyes életmódot.

A szakmai kategóriában azokat az egészségügyben dolgozókat (például orvosokat, ápolókat, védőnőket, mentősöket vagy gyógytornászokat) szeretnénk díjazni, akik a munkaidejükön túl is szívükön viselik a betegek - és persze az egészséges emberek - állapotát. Olyan leendő egészséghősök jelentkezését és jelölését is várjuk, akik például életvitelükkel mutatnak jó példát sok ember számára, vagy rendszeresen tartanak prevenciós előadásokat, esetleg az egészség megőrzését népszerűsítő rendezvényeket.

Az alábbi linkre kattintva bárki jelölheti azt a számára szimpatikus egészségügyi dolgozót vagy civilt, aki szerinte méltó lehet az Egészséghősök díjra. Nevezni augusztus 31-ig lehet, szeptembertől pedig a jelöltekre adhatjuk le a szavazatainkat. A legtöbb szavazatot összegyűjtők közönségdíjat vehetnek át, de a jelölések közül a szakmai zsűri is kiválasztja a kategóriák legjobbjait.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció