Varázsgombával kezelnék a rákosokat

A pszichedelikus hatású varázsgomba jótékony hatásait igazolták előrehaladott rákbetegek kezelésénél a New York-i Egyetem Lagone Orvosi Központjának kutatói.

Hat hónapon át tartó hatás

Az eredmények azt mutatták, hogy - pszichológiai tanácsadással kombinálva - a pszilocibin nevű hallucinogén drog egyetlen adagja akár hónapokon át csökkenheti a daganatos betegségekkel küzdők nyugtalanságát és depresszióját - írja az Origo.

A varázsgomba hatásait több kutatás is vizsgálta már korábban. Ezek egyike szerint a pszilocibin segítségével ki lehet kapcsolni azokat az agyi területeket, amelyek súlyos depresszió esetén túlműködnek.

A megjelent tanulmány szerint a különleges engedéllyel alkalmazható anyag rövid idő alatt enyhítette a tesztalanyok panaszait, majd a résztvevők négyötödénél fél éven át megmaradt a hatása.

A varázsgomba hatóanyagával javíthatják a rákos betegek hangulatát
A varázsgomba hatóanyagával javíthatják a rákos betegek hangulatát

Jeffrey Guss, a tanulmány társszerzője rámutatott, a résztvevő betegek egyike sem számolt be súlyosabb mellékhatásokról, így például olyanról, amely miatt kórházi kezelésre szorult volna.

Olcsó és hatékony eszköz

Amennyiben a nagyobb klinikai tesztek is sikeresek lesznek, egy biztonságos, hatékony és olcsó gyógyszerhez jutunk a rákbetegek levertségének és elkeseredettségének enyhítésére - mondta Stephen Ross, a tanulmány vezetője. Hozzátette, ezáltal a betegek körében magasnak számító öngyilkossági arány is visszaszorítható.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső