Tudatosabban kezelik egészségügyi problémáikat a nők

Magyarországon évente mintegy 70 ezer új daganatos megbetegedést diagnosztizálnak, melynek 12 százaléka emlőrák. A riasztó adat mellett pozitív hír lehet, hogy felmérések szerint a nők jóval tudatosabban készülnek egészségügyi problémáik megelőzésére.

Egy nyáron megjelent brit tanulmány szerint 2020-ra minden második ember rákos lesz a szigetországban. A riasztó adat minket, magyarokat sem hagyhat érzéketlenül, hiszen Magyarországon évente mintegy 70 ezer új daganatos megbetegedést diagnosztizálnak. Mivel a diagnosztizáltak több mint kétharmada 65 év feletti, egyre öregedő társadalmunkban várhatóan egyre több lesz a beteg is. A regisztrált esetek 12 százaléka emlőrák, amely a nőket sújtó leggyakoribb daganat.

A tudatosság a legfontosabb a betegség megelőzésében, korai felismeréssel ugyanis a mellrák és a méhnyakrák gyakorisága és a halálozás is csökkenthető. Rendszeres szűrővizsgálat, illetve a mellrák megelőzésében a 45 éven aluli nőknél a személyes mell önvizsgálata jelentene jelentős előrelépést - vélik szakorvosok.

A rendszeres szűrővizsgálatok és a rizikófaktorok minimálisra csökkentése mellett ma már biztosítás is köthető a női daganatok jelentette egészségügyi kockázatokra, amely az esetleges megbetegedés során komoly anyagi segítséget jelenthet az érintetteknek, támogatva ezzel a zavartalan gyógykezelést.

"A felmérések szerint a nők a férfiaknál jóval tudatosabban készülnek a jövőbeni esetleges problémáik kezelésére, megelőzésére. Ezt igazolja ez a speciális biztosítás is, amely nagyon pozitív fogadtatásban részesült a piaci bevezetése óta" - hangsúlyozta Kovács Gyula, az AIG Magyarország lakossági direkt marketing vezetője, aki szerint a tudatos nők közül egyre többen olvasnak okostelefonokon vagy interneten elérhető, megbízható forrásokat a betegségek és gyógyításuk folyamatának megértésében.

A szakember kiemelte: bár a kezelések nagy részét az OEP támogatja, mégis számos olyan kiegészítő kúra, kezelés, homeopátiás gyógymód létezik, amelyek erősíthetik az immunrendszert a surgárterápiás és kemoterápiás kezelések közben, ezáltal hatékonyabbá és gyorsabbá téve a gyógyulást, ezek azonban nem élveznek állami támogatást. A biztosítási fedezet ezen gyógymódok költségéhez is hozzá tud járulni.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: