Pattanások: gondolná, hogy vitamintól is lehet?

A B12-vitamin tehet arról, ha pattanásosak leszünk, állítja a University of California egy kutatócsoportja.

A húsban, halban, tojásban és tejtermékekben található tápanyag ugyanis aktivizálja a bőrben található baktériumokat, ennek hatására pedig az arra érzékeny embereken elkezdenek megjelenni a rettegett pattanások. Erről többet a Science Translational Medicine szaklapban publikált tanulmányból tudhatunk meg.

Azt ugyan már korábban is lehetett tudni, hogy a B12-vitamin hatására elkezdhetnek megjelenni a pattanások, de eddig még senki sem tudott rájönni ennek miértjére. Az új tanulmányból kiderül: a vitamin megváltoztatja a pattanás megjelenéséért felelős Propionibacterium anyagcsere-folyamatait, aminek hatására a baktérium gyulladáskeltő anyagot, ún. porfirint termel és ezt juttatja vissza a bőrbe.

B12-vitamin is okozhat pattanásokat

Ez viszont nem mindenkire jelent veszélyt, egyesek ugyanis sokkal fogékonyabbak ezen gyulladáskeltő anyagra, mint mások. Ezt más sem bizonyította jobban, mint az, hogy az első, tízemberes teszt során egy hét B12-szedés után csak egy emberen jelentek meg a pattanások .

A porfirinről amúgy régóta tudni, hogy a megfelelő hullámhosszúságú fény hatására úgy alakul át, hogy saját maga pusztítja el a gyulladásért felelős P.acne baktériumot, így oki kezelést természetesen könnyen végezhetünk aknetermelődés esetén.

Csak az ismétlés kedvéért: a vérszegénységet vagy idegrendszeri zavarokat eredményezhet.

Forrás: DailyMail

)
Béres Csepp 50 (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +4 °C

Többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, de lesznek tájak, ahol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, illetve kisebb eső egy-két helyen kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Vasárnap folytatódik az eseménytelen, frontmentes időszak. Az ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, emellett gyakoriak lehetnek az alvásproblémák és a fejfájásos tünetek. A fényhiány lehangoltságot, ingerültséget okozhat. Fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: