Mire jó a bőr száraz ledörzsölése?

A bőr száraz ledörzsölése, lekefélése egyszerű és gyors módszer arra, hogy felpezsdítsük a vérkeringésünket, felfrissítsük a bőrünket és felgyorsítsuk a méreganyagok eltávozását. Hogyan végezzük ezt a rituálét?

Miért kell átdörzsölni a bőrt?

A bőrünk a legnagyobb szervünk, védelmező funkcióján kívül a méregtelenítésben is hatalmas szerepet játszik. Ha valamilyen krónikus betegséggel küzdünk vagy túl sok méreganyag gyülemlik fel a szervezetünkben, az bizony a bőrünkön is meglátszódik: lehetséges, hogy csak a színe vagy a rugalmassága változik meg, de az is előfordulhat, hogy komolyabb tünetek jelentkeznek, például gyulladt pattanások vagy ekcéma képében.

A test dörzsölése segíti a vérkeringést, bőr ledörzsölés száraz lekefélés bőrápolás bőrradír narancsbőr
A test dörzsölése segíti a vérkeringést

A száraz lekefélés, illetve ledörzsölés során egy természetes sörtéjű, puha kefével alaposan átdörzsöljük a bőrünket, ezzel felpezsdíthetjük a vérkeringésünket , megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől (ezektől tűnik a bőr fakónak, érdesnek), stimulálhatjuk a nyirokrendszert is. Így megakadályozhatjuk például a pórusok eltömődését, és a méreganyagok kiürülését is gyorsíthatjuk.

Hogyan dörzsöljük a bőrt?

A száraz lekefélés módszere meglehetősen egyszerű: vegyünk egy természetes sörtéből készült kefét, melynek a feje nagyjából tenyérnyi méretű. Érdemes hosszú nyelű kefét venni, ezzel könnyebben elérhetjük a testünk minden részét. Álljunk be a zuhanyzóba vagy a fürdőkádba, és körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át a testünket, a két lábunktól kezdve, a karjainkat és a törzsünket is. Mindig a szív irányába haladjunk! Ha végeztünk az egész testünkkel (ez általában nem több 5 percnél), alaposan zuhanyozzunk le .

Tippek narancsbőr ellen
A női kötőszövet sajátos szerkezete miatt sokaknál megjelenhet a narancsbőr. Ám nem csak, hogy nem szép, de nem is egészséges.
A feszes idomok titkáért kattintson ide!

Mire figyeljünk a dörzsöléskor?

A száraz ledörzsöléssel azonban érdemes óvatosnak lenni: csak puha sörtéjű kefét alkalmazzunk, különben a bőrön olyan mikroszkopikus horzsolások, sérülések keletkezhetnek, amelyek akár el is fertőződhetnek. Az irritációra hajlamosak vagy azok, akiknek érzékeny a bőre , például az ekcémások, ne alkalmazzák ezt a módszert.

Egyes életmódszakértők szerint ez a módszer a narancsbőr ellen is hatásos lehet , de erre nincsenek bizonyítékok, ám a bőrgyógyászok szerint, ha körültekintően, óvatosan alkalmazzuk ezt a módszert, akkor nyugodtan csinálhatjuk. A reggeli rituálé hozzájárulhat ahhoz, hogy jobban induljon a nap, a bőr ledörzsölésétől és az azt követő zuhanytól pedig biztosan felfrissülhetünk!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: