A bőrrák nem látható tünetei

A bőrrák jelei az esetek döntő többségében jól láthatóak a test külső részén, de mint minden szabályra, erre is van kivétel. Léteznek esetek, amikor a betegség korai tünetei nem a bőrön jelentkeznek, ezért nem árt tisztában lenni velük.

Van olyan állapot, amikor a bőrrák nem látható. Leginkább a hónaljban, térdhajlatban, nyakon fordulnak elő a bőr alatt enyhén kitapintható csomók. Így bár a betegség a bőrben jelentkezett, ott nem produkál tüneteket. A nem látható, de tapintható csomók azt is jelezhetik, hogy a bőrrák átterjedt a nyirokcsomókra .

Pattanásos az arcbőre? Esetleg a háta is? A pattanásosság - szakkifejezéssel akne - a leggyakoribb bőrgyógyászati megbetegedések egyike. De mi is az akne valójában? Röviden: a faggyúmirigyek betegsége. Itt olvashat róla bővebben .

Hasi fájdalom

A nyirokcsomók mellett a rák a májra is átterjedhet. Ha ez történik, fájdalmat érezhetünk a jobb felső hasi részen. Ilyenkor érdemes orvoshoz menni, bár megijedni nem kell, mert számos más betegség tünete is lehet.

Nem árt tisztában lenni azzal, mit üzen a test. Fotó: 123rf
Nem árt tisztában lenni azzal, mit üzen a test. Fotó: 123rf

Légzési gondok

Ha egy melanómának áttétei képződtek, akkor a tüdőre is átterjedhet. Ilyenkor fulladás, légszomj , köhögés jelentkezhet. Ekkor tehát, bár kicsi az esély, melanómánk is lehet - menjünk el kivizsgálásra.

Ízületi fájdalom

A csontokra is átterjedhet a bőrrák, még akkor is, ha bőrtünetek nem jelentkeztek. Ilyenkor arthritiszhez hasonló ízületi fájdalmaink lehetnek - ha nem tudjuk, miért, menjünk orvoshoz.

Homályos látás

A melanóma a melanocita nevű pigmentet termelő sejtekben kezdődik, amelyek nemcsak a bőrünkben, hanem például a szemünkben is megtalálhatóak. Ha ezek körül a sejtek körül alakul ki a rák, akkor homályos látást eredményezhet.

Hasi görcsök

A melanóma emésztőrendszeri tüneteket is okozhat, mivel ezen a részen is találhatóak melanociták. Ilyenkor a görcsök mellett hasmenés, hányás, székrekedés is jelentkezhet. Ez újabb ok arra, hogy ne vegyük félvállról a gyomorproblémákat .

Forrás: Womenshealthmag.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: