„Nem bírom abbahagyni a sírást” – titokban lett édesapja vesedonorja a 25 éves lány

Az ápolóként dolgozó nő a szerette volna, ha édesapja olyan életet élhet, amiben nincs gépekhez kötve.

A Missouriban élő 60 éves John Ivanowski neve két éve szerepel a veseátültetésre várók listáján. A férfit nem sokkal az előtt, hogy a listára került, IgA- hiánnyal diagnosztizálták, aminek következtében az elégtelenül működő immunrendszere a saját teste – egész pontosan a veséje – ellen fordult. A nefropátia miatt Johnnak hetente négyszer, naponta öt órás dialízis-kezelésre kellett járnia.

„Azért jelentkeztem donornak, hogy az édesapám olyan életet élhessen, amiben nincs gépekhez kötve” – idézi a Daily Mail című brit lap John 25 éves lányát, az ápolóként dolgozó Delayne-t. Csakhogy John hallani sem akart arról, hogy a lányától kapjon vesét. „Azok után, hogy a fiamat 16 éves korában elveszítettem a rák miatt, gondolni sem akartam rá, hogy a lányomat bármilyen veszélynek tegyem ki.”

John nem számolt azonban Delayne eltökéltséggel. A fiatal nő elintézte, hogy anonim módon adományozhassa a veséjét édesapjának. „Elhatároztam és véghezvittem a dolgot” – mondja, majd hozzáteszi, az se érdekelte, ha édesapja emiatt minden kapcsolatot megszakít vele. „Megnyugtatott volna a tudat, hogy kényelmesebb életet él, mint előtte.”

@delayne_i watch my dad find out that I was his anonymous kidney donor after keeping it a secret for 8 months 🥹 grab a tissue! ##fyp##kidneydonor ♬ original sound - Delayne

Az ABC Newsnak nyilatkozott annak a St. Louis-i kórháznak a képviselője, ahol a átültetést végezték. Jason Wellen elárulta, sok háttérmunkát kellett végezniük, hogy apa és lánya egész biztos ne botoljon egymásba. Se a műtét előtt, se a műtét után. Delayne végül az átültetést követő napon árulta el édesapjának, hogy tőle kapott vesét. A megható pillanatot videóra vették és Delayne TikTok oldalán is megosztották.

John a felvételen könnyekben tör ki, mikor meglátja Delayne-t, majd közli vele, tudta, hogy sántikál valamiben. „Én mindig” – vágja rá boldogan a lány, akinek nem mellesleg 6000 dollárjába került, hogy vesét adományozhasson édesapjának.  

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on! 

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, és továbbra is többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, de utóbbi az éjszaka második felében már kevésbé lesz jellemző. Hajnalra a délnyugati, déli részeken átmenetileg nagyobb területen lehet csapadékmentes az idő. Csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra