Modellek mutatják meg sztómazsákjukat

A súlyos, krónikus betegségek sem állíthatnak meg valakit abban, hogy elérje az álmait: az elmúlt hetekben egyre többen mutatják meg a testüket annak ellenére, hogy sztómazsákkal kénytelenek élni.

Néhány héttel ezelőtt egy brit hölgy, Bethany Townsend úgy döntött, hogy nem rejtegeti tovább a betegségét, és kirakott egy bikinis képet magáról az egyik népszerű közösségi oldalra. A 23 éves lányt három éves korában kezdték el kezelni, ám Chron-betegségét csak nyolc évvel később diagnosztizálták. Ekkor egy közel félméteres darabot el is távolítottak a beleiből.

Mint írja, "azóta minden lehetséges gyógyszert kipróbáltam, négy éven keresztül csövön keresztül tápláltak, öt további műtéten vagyok túl és őssejtekkel is kezeltek, ám egy fertőzés miatt majdnem belehaltam a betegségbe. Jelenleg is várok, gyógyszerekre, átültetésre, de nem adom fel a reményt".

Townsend nyaraláson készült fotóját több százezren lájkolták és húszezernél is több hozzászólásban biztatják a modellkarrierről álmodozó lányt. A példáját pedig többen is követték: többek között Blake Bleckford, aki egész életében arra készült, hogy fitneszedző legyen, ám egy súlyos bélbetegséggel kellett megküzdenie.

Bethany Townsend sztómazsákjával (Fotó: Mirror.co.uk)

A 33 éves fiatalembert 2003-ban diagnosztizálták sztómazsákra szorult, és arra is figyelmeztették, hogy valószínűleg soha többet nem edzhet.

Blecker úgy döntött, hogy mivel senkit nem ismer, aki hasonló problémákkal küzdene, megpróbálja ő maga bebizonyítani, hogy egy ilyen súlyos betegséggel is lehet teljes életet élni. Először csak rövid sétákat tett, hogy visszanyerje az erejét, utána pedig pilates segítségével készítette fel a hasizmait a keményebb kihívásokra. Egy speciális diétát is összeállított saját magának, és néhány év alatt "élete legjobb formájába" került, olyannyira, hogy kész versenyeken elindulni, és szeretne edzőként másoknak is segíteni.

"Amikor kijöttem a kórházból, nehéz volt hozzászokni a zsákhoz. Nagyon nehéz volt elfogadni, hogy ezzel kell együtt élnem, még a családom előtt sem mertem levetkőzni. De rájöttem, hogy ez vagyok én, és képes vagyok másokat is inspirálni" - mondta Blecker. "Nem szabad, hogy egy betegség bárkit is megállítson. Ugyanolyan normális lányok, mint mások, teljes életet élhetek és bármit képes vagyok elérni."

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)