Modellek mutatják meg sztómazsákjukat

A súlyos, krónikus betegségek sem állíthatnak meg valakit abban, hogy elérje az álmait: az elmúlt hetekben egyre többen mutatják meg a testüket annak ellenére, hogy sztómazsákkal kénytelenek élni.

Néhány héttel ezelőtt egy brit hölgy, Bethany Townsend úgy döntött, hogy nem rejtegeti tovább a betegségét, és kirakott egy bikinis képet magáról az egyik népszerű közösségi oldalra. A 23 éves lányt három éves korában kezdték el kezelni, ám Chron-betegségét csak nyolc évvel később diagnosztizálták. Ekkor egy közel félméteres darabot el is távolítottak a beleiből.

Mint írja, "azóta minden lehetséges gyógyszert kipróbáltam, négy éven keresztül csövön keresztül tápláltak, öt további műtéten vagyok túl és őssejtekkel is kezeltek, ám egy fertőzés miatt majdnem belehaltam a betegségbe. Jelenleg is várok, gyógyszerekre, átültetésre, de nem adom fel a reményt".

Townsend nyaraláson készült fotóját több százezren lájkolták és húszezernél is több hozzászólásban biztatják a modellkarrierről álmodozó lányt. A példáját pedig többen is követték: többek között Blake Bleckford, aki egész életében arra készült, hogy fitneszedző legyen, ám egy súlyos bélbetegséggel kellett megküzdenie.

Bethany Townsend sztómazsákjával (Fotó: Mirror.co.uk)

A 33 éves fiatalembert 2003-ban diagnosztizálták sztómazsákra szorult, és arra is figyelmeztették, hogy valószínűleg soha többet nem edzhet.

Blecker úgy döntött, hogy mivel senkit nem ismer, aki hasonló problémákkal küzdene, megpróbálja ő maga bebizonyítani, hogy egy ilyen súlyos betegséggel is lehet teljes életet élni. Először csak rövid sétákat tett, hogy visszanyerje az erejét, utána pedig pilates segítségével készítette fel a hasizmait a keményebb kihívásokra. Egy speciális diétát is összeállított saját magának, és néhány év alatt "élete legjobb formájába" került, olyannyira, hogy kész versenyeken elindulni, és szeretne edzőként másoknak is segíteni.

"Amikor kijöttem a kórházból, nehéz volt hozzászokni a zsákhoz. Nagyon nehéz volt elfogadni, hogy ezzel kell együtt élnem, még a családom előtt sem mertem levetkőzni. De rájöttem, hogy ez vagyok én, és képes vagyok másokat is inspirálni" - mondta Blecker. "Nem szabad, hogy egy betegség bárkit is megállítson. Ugyanolyan normális lányok, mint mások, teljes életet élhetek és bármit képes vagyok elérni."

)
Vitamin ABC - D Vitamin (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +20 °C
Minimum: +4, +11 °C

A felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél, 15, 20 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön újabb front, de még mindig hidegfronthoz hasonló hatás lesz tapasztalható. Görcsös fejfájás, izomgörcs léphet fel, sokan ingerlékenyek, nyugtalanok lehetnek. Az összetett légköri helyzet több panaszt is okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: