Furcsa dolgot találtak egy férfi péniszében

Meglepő dolgot kellett eltávolítania az orvosoknak egy szaúd-arábiai férfi péniszéből. A páciens húgycsövébe egy fém szemöldökcsipesz szorult be, aki ezután még négy évig várt, mire segítséget kért.

"A klinikai gyakorlat azt mutatja, hogy többnyire pszichiátriai zavarokból, részegségből vagy szexuális kíváncsiságból fakadóan kerülnek idegen testek a húgycsőbe és a húgyhólyagba" - olvasható az Urology Case Reports című folyóiratban megjelent beszámolóban. Korábbi feljegyzések születtek egyebek mellett horgászáshoz használt horogról, hajtűről, fapálcikáról, csavarról és telefonkábelről is e téren. A mostani esetriport szerzői megemlítik, hogy az ilyen jellegű esetek többségében ma már endoszkópos technikával is el lehet távolítani a nemkívánatos tárgyakat a páciensek szervezetéből, köszönhetően a műtéti beavatkozásokat optikai eszközökkel végző endourológia fejlődésének.

A fiatal férfit évekig nem zavarta a húgycsövébe szorult szemöldökcsipesz
A fiatal férfit évekig nem zavarta a húgycsövébe szorult szemöldökcsipesz. Fotó: illusztráció/iStock

Bár a tanulmány a konkrét motivációt nem tisztázza, mindenesetre ismert, hogy a 22 éves páciens évekkel korábban, 18 évesen helyezte fel a szemöldökcsipeszt a húgycsövébe. Saját bevallása szerint ez idő alatt nem tapasztalt semmilyen urológiai tünetet, lázat vagy hidegrázást, továbbá a vizeletürítéssel sem akadtak gondjai. A fizikai és képalkotó vizsgálatok sem mutattak ki érdemi elváltozást a húgyutakban, leszámítva persze egy 8 centiméter hosszú, fémből készült szemöldökcsipeszt a húgycsőben. A pácienst végül a műtőbe szállították, ahol altatás mellett endoszkópos módszerrel húzták ki a péniszéből a problémás objektumot.

Légmell alakult ki egy idős portugál nőnél, miután részt vett egy akupunktúrás kezelésen. Részletek itt.

A beavatkozás után a páciensnél nem jelentkeztek vizeletürítési problémák, így katéter felhelyezésére sem volt szükség. Hazaengedték, és bár javasolták számára, hogy keressen fel pszichiátert, ő ezt elutasította. A férfi állapotának további alakulásáról már nincsenek feljegyzések, mert többé nem jelentkezett az egészségügyi intézményben.

Az esettanulmányt jegyző urológusok szerint a történtek érdekessége abban rejlik, hogy a szakirodalom mind ez idáig csupán egyetlen másik esetet említ, amikor egyszerű kétszáras, fémből készült szemöldökcsipeszt kellett eltávolítani valakinek a húgycsövéből. Orvosi szempontból ez azért jelent nagy kihívást, mert a csipesz éles, szétnyíló végei könnyen felsérthetik a környező szöveteket, miközben kihúzzák. E komplikáció elkerülése érdekében külső nyomás alá kell helyezni az eszköz szárait, egyszersmind az endoszkópos szakembertől is gyakorlott mozdulatokra van szükség, hogy a csipesz két vége mindvégig zárva maradjon.

Forrás: sciencedirect.com

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció