Fázós? Ezeket a betegségeket jelezheti

Mindenkinek van olyan ismerőse, aki két pulóverben vacog, miközben mások pólóban és rövidnadrágban üldögélnek. Több oka lehet, ha valaki mindig fázik, lehet köztük egészségügyi probléma is.

A írja a hvg.hu . Emiatt a véráramlás pár percre szinte teljesen leáll, ujjaink elfehérednek és zsibbadnak. Hasonló tüneteknél azért nem árt egy kivizsgálás sem, mert ezek utalhatnak ízületi gyulladásra vagy érelmeszesedésre is.

Terhesség során előfordulhat, hogy fázósabbá válnak a várandós nők, ez a pajzsmirigyhormon csökkenésre utalhat.

Betegségre is utalhat, ha valaki folyton fázik

Természetes, hogy a téli hidegben fázunk, ám azzal azért érdemes tisztában lenni, hogy a túlzott hidegérzékenység anémiáról, vagyis vérszegénységről is tanúskodhat. Kattintson! Az egyébként természetes, ha egy nő ugyanolyan hőmérsékletű helyen jobban fázik, mint egy férfi. Ezt a nők bőrének alacsonyabb hőmérséklete és az ösztrogén együttes hatása váltja ki.

Ismert jelenség, hogy attól is fázhatunk, ha másokat dideregni látunk. Ez még akkor is igaz, ha a tévében látunk egy vacogó színészt. Egy koreai kutatás pedig azt mutatta ki, hogy akinek ikertestvére van, szintén fázósabb lehet az átlagnál.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: