Új rend az Onkológiai Intézetben

HáziPatika

Új közleményt függesztettek ki az Onkológiai Intézet bejáratára.

A 24.hu vette észre, hogy az  Országos Onkológiai Intézet Kékgolyó utcai bejáratára egy közleményt függesztettek ki. A papíron az alábbi felhívás olvasható: "Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy az Intézet bejáratainak a nyitása 2019. 08. 01-től reggel 6 óra." A Polgár Csaba főigazgató főorvos által aláírt kétmondatos közleményben ezen kívül az is szerepel, hogy az intézetben a "betegellátás reggel 7 órakor, illetve a szakrendelő ajtaján feltüntetett rendelési idő szerint történik".

Új rend az Onkológiai Intézetben
Új rend az Onkológiai Intézetben. Fotó: iStock

A lap azt írja, hogy a tájékoztató üzenetet nem csak a főbejárat ajtajára, hanem az ambulancia bejáratára is kiragasztották. Ez volt egyébként az az ominózus szűk folyosós épület, ahonnan múlt hét szerdán az Index riportot közölt: a kemoterápiára váró betegek hajnali 5 órától álltak sorban, hogy bejussanak a vizsgálatokra.

Áldatlan állapotok az Országos Onkológiai Intézetben

Ahogy arról korábban a HáziPatika.com is beszámolt, méltatlan körülmények között kell várakozniuk kemoterápiára a betegeknek az Országos Onkológiai Intézetben. A  betegek hajnali 5 órától állnak sorban egy szűk lépcsőházban, hogy 7 órától sorszámot húzhassanak maguknak az aznapi vizsgálatokra. Az ügyben az ombudsman hivatalból vizsgálatot indított.


Az esetről megkérdezték Polgár Csabát is, az intézet főigazgatóját, aki válaszában határozottan visszautasította "az intézet jó hírnevét sértő, a közvéleményt tendenciózusan félrevezető politikai megnyilvánulások és sajtótermékek igaztalan állításait a náluk folyó betegellátás körülményeiről." Mint írta: ők minden beteget tájékoztatnak, hogy a munkaidő 7:30-kor kezdődik.

Ennyi pénzből szorítanák vissza a rákot - korábbi cikkünkért kattintson!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső