Távozik a János-kórház főigazgatója

Menesztették pozíciójából Kázmér Tibort, a Szent János kórház eddigi főigazgatóját. A helyére Takács Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője kerülhet.

Felmentették Kázmér Tibort, a Szent János kórház eddigi főigazgatóját múlt hét pénteken. Az Index értesüléseit kórházi források is megerősítették. Helyére várhatóan Takács Péter kerül majd, aki jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője.

Ilyen lesz az új szuperkórház Európában is páratlan lesz az új, budai szuperkórház, ahol minden beteg VIP-szintű ellátásban részesül. Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott tervei szerint ez az intézmény lehet majd az egészségügy zászlóshajója. A tervekről bővebben az alábbi cikkben írtunk!

Új vezetővel kezdődhet a felújítás

Kázmér Tibor 2012-ben került a Szent János kórház élére a váci Jávorszky Ödön Kórház vezetői posztjáról. A nagy tapasztalatú vezető 1998 és 2001 között az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára volt. Onnan került az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet vezetői posztjára, és már 2005 és 2008 is irányította a Szent János kórházat.

A kórház felújítása már az új igazgatóval indulhat meg (Fotó: 123rf)
A kórház felújítása már az új igazgatóval indulhat meg (Fotó: 123rf)

Sajtóhírek szerint a vezetőcsere nem lepte meg a kórházban dolgozókat, az intézményben már régóta úgy tudják, hogy a János-kórház küszöbön álló átalakítását új vezető fogja irányítani. Az átadás-átvételre várhatóan ma kerül sor, a héten pedig két miniszter, Varga Mihály és Gulyás Gergely is bejárja majd az intézményt, a II. és XII. kerületi polgármesterrel egyetemben.

Korábban az is szóba került, hogy a rossz állapotú intézményt teljesen bezárják, a feladatait ugyanis teljes egészében átvenné a 2024-re ígért dél-budai szuperkórház. Végül mégis a János-kórház felújítása mellett döntöttek, amelyre egy közel félmilliárdos összeget különített el a kormány. A mostani 800-as ágyszáma 500-600-ra fog csökkenni, és kórház feladatai is módosulnak, a koncepció kidolgozása az új orvosszakmai feladatokkal.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: