Nagyot emelne az orvosok bérén Kásler

HáziPatika

Másfél-kétmilliós fizetés lenne az ideális a magyar orvosoknak, ezzel a paraszolvencia is visszaszorítható lenne - mondta egy rádióműsorban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az eddiginél lényegesen magasabb fizetés tudná csak visszaszorítani a paraszolvenciát, és lassítani az orvosok elvándorlását - mondta el az InfoRádióban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A fizetések mellett az egészségügyben dolgozók szociális körülményein is javítani szeretne. 

Másfél-kétmilliós fizetés lenne ideális

"Ha a realitásokhoz próbálunk közelebb kerülni, másfél-kétmillió forintos havi fizetés mindenféleképpen azt a biztonságot jelenti, amiből egy orvos méltó módon fent tudja tartani magát és a családját" - mondta el a műsorban a humánminiszter. Hozzátette: a fizetések folyamatos és intenzív emelése mellett a szociális viszonyokon is javítani kíván az állam, többek között a lakhatás tekintetében.

Nagy béremelésre lenne szükség az egészségügyben
Nagy béremelésre lenne szükség az egészségügyben

A miniszter szerint az orvosnak és a tanárnak is a maga helyén kell megtenni mindent, de önmagában mindenki egyformán fontos. Viszont nehéz a két hivatást összehasonlítani, "még az árukat is" - tette hozzá.


A béremelést már tavaly novemberben bejelentette a miniszter: a tervek szerint négy év alatt négy lépcsőben emelik a béreket, ez 2022-re 72 százalékos emelést jelent. 2019 júliusától 8 százalékkal, 2020 januárjában 14 százalékkal, majd az év novemberében ismét 20 százalékkal emelkednek a bérek, 2021-ben pedig újabb 30 százalékkal. A béremelésre jövőre 14,1 milliárd, 2020-ban 79,4 milliárd forintot szán az állam.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső