+17° - +37°
Nincs front

Nagyot emelne az orvosok bérén Kásler

HáziPatika

Másfél-kétmilliós fizetés lenne az ideális a magyar orvosoknak, ezzel a paraszolvencia is visszaszorítható lenne - mondta egy rádióműsorban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az eddiginél lényegesen magasabb fizetés tudná csak visszaszorítani a paraszolvenciát, és lassítani az orvosok elvándorlását - mondta el az InfoRádióban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A fizetések mellett az egészségügyben dolgozók szociális körülményein is javítani szeretne. 

Másfél-kétmilliós fizetés lenne ideális

"Ha a realitásokhoz próbálunk közelebb kerülni, másfél-kétmillió forintos havi fizetés mindenféleképpen azt a biztonságot jelenti, amiből egy orvos méltó módon fent tudja tartani magát és a családját" - mondta el a műsorban a humánminiszter. Hozzátette: a fizetések folyamatos és intenzív emelése mellett a szociális viszonyokon is javítani kíván az állam, többek között a lakhatás tekintetében.

Nagy béremelésre lenne szükség az egészségügyben
Nagy béremelésre lenne szükség az egészségügyben

A miniszter szerint az orvosnak és a tanárnak is a maga helyén kell megtenni mindent, de önmagában mindenki egyformán fontos. Viszont nehéz a két hivatást összehasonlítani, "még az árukat is" - tette hozzá.


A béremelést már tavaly novemberben bejelentette a miniszter: a tervek szerint négy év alatt négy lépcsőben emelik a béreket, ez 2022-re 72 százalékos emelést jelent. 2019 júliusától 8 százalékkal, 2020 januárjában 14 százalékkal, majd az év novemberében ismét 20 százalékkal emelkednek a bérek, 2021-ben pedig újabb 30 százalékkal. A béremelésre jövőre 14,1 milliárd, 2020-ban 79,4 milliárd forintot szán az állam.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső