+10° - +26°
Nincs front

Lassan elfogynak a nővérek

HáziPatika

Nővérhiány miatt összeköltöztetik a betegeket a győri kórházban.

Olyan súlyos a nővérhiány a győri Petz-kórházban, hogy kénytelenek összezsúfolni a betegeket a biztonságos ellátás érdekében - írja a kislafold.hu. Ez azt jelenti, hogy a betegeket átköltöztetik azokba a szárnyakba, ahol megvan a szükséges ápolói létszám. A Kisalföld szerint az érsebészeten a négyágyas kórtermeket visszaállították hatágyassá, a neurológián pedig háromágyas szobák lettek a kétágyasokból.

Kénytelenek összezsúfolni a betegeket a biztonságos ellátás érdekében
Kénytelenek összezsúfolni a betegeket a biztonságos ellátás érdekében

Az adatok szerint jelenleg az intézményben nincs kevesebb ápoló, mint 5-10 évvel ezelőtt volt,  a feladatok viszont átalakultak. Dr. Tamás László János főigazgató azt mondta a lapnak, hogy havonta két-három fiatal nővér mond fel a kórházban, helyettese, dr. Skaliczky Zoltán pedig úgy saccolt, hogy  körülbelül 50 százalék azoknak a nővéreknek az aránya, akik tapasztaltak, vagyis legalább tíz éve szakápolóként dolgoznak.

"Iszonyatosan túlterheltek az osztályok"

Egy budapesti sürgősségi osztály rezidens orvosával beszélgettünk a szakma árnyoldalairól, a hétköznapi nehézségekről. Tekintve, hogy érzékeny témákat is érintünk, nem áruljuk el, melyik kórházról van szó, és az orvosunk nevét is megváltoztattuk. Részletek!

A többiek folyamatosan cserélődnek. A régiek maradnak ugyan, de sokan közel vannak a nyugdíjhoz, 40 év munkaviszony után pedig aki teheti, él is a nyugdíj lehetőségével. Akkora a munkaerőhiány, hogy a kórházba most azonnal fel tudnának venni 50-60 nővért is akár - mondják.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső