Lassan elfogynak a nővérek

HáziPatika

Nővérhiány miatt összeköltöztetik a betegeket a győri kórházban.

Olyan súlyos a nővérhiány a győri Petz-kórházban, hogy kénytelenek összezsúfolni a betegeket a biztonságos ellátás érdekében - írja a kislafold.hu. Ez azt jelenti, hogy a betegeket átköltöztetik azokba a szárnyakba, ahol megvan a szükséges ápolói létszám. A Kisalföld szerint az érsebészeten a négyágyas kórtermeket visszaállították hatágyassá, a neurológián pedig háromágyas szobák lettek a kétágyasokból.

Kénytelenek összezsúfolni a betegeket a biztonságos ellátás érdekében
Kénytelenek összezsúfolni a betegeket a biztonságos ellátás érdekében

Az adatok szerint jelenleg az intézményben nincs kevesebb ápoló, mint 5-10 évvel ezelőtt volt,  a feladatok viszont átalakultak. Dr. Tamás László János főigazgató azt mondta a lapnak, hogy havonta két-három fiatal nővér mond fel a kórházban, helyettese, dr. Skaliczky Zoltán pedig úgy saccolt, hogy  körülbelül 50 százalék azoknak a nővéreknek az aránya, akik tapasztaltak, vagyis legalább tíz éve szakápolóként dolgoznak.

"Iszonyatosan túlterheltek az osztályok"

Egy budapesti sürgősségi osztály rezidens orvosával beszélgettünk a szakma árnyoldalairól, a hétköznapi nehézségekről. Tekintve, hogy érzékeny témákat is érintünk, nem áruljuk el, melyik kórházról van szó, és az orvosunk nevét is megváltoztattuk. Részletek!

A többiek folyamatosan cserélődnek. A régiek maradnak ugyan, de sokan közel vannak a nyugdíjhoz, 40 év munkaviszony után pedig aki teheti, él is a nyugdíj lehetőségével. Akkora a munkaerőhiány, hogy a kórházba most azonnal fel tudnának venni 50-60 nővért is akár - mondják.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső