Könyvespolccá változott a Bethesda kerítése

Kreatív módon újult meg április 10-én a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése.

Könyvespolccá változott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése. Az ötlet a kórház és a Móra Kiadó egy másik együttműködéséhez kapcsolódóan született, mely során a Móra adja ki a kórház szakemberei által írt gyermekfejlesztésről szóló MocorGO című kötetet. "Hosszabb ideje terveztük, hogy felújítjuk a kerítést, és egy beszélgetés során felmerült, hogy ezek a betonelemek pont úgy néznek ki, mintha óriás könyvek lennének egy könyvespolcon. Már több ilyen kreatív kerítésfelújítási projekt képe kering a világhálón, gondoltuk, megvalósítunk egyet nálunk is.

A könyvek a gyerekek gyógyulása során mindig is fontos szövetségeseink voltak, miért ne kaphatnának szerepet a kórházi homlokzat barátságosabbá tételében is? Pláne, hogy a járvány idején különösen fontos, hogy megragadjunk minden lehetőséget, hogy felvidítsuk a hozzánk érkező gyermekeket és szüleiket" - mondta el Tamásné Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója.

Könyvespolccá vált a kerítés

A Móra Kiadó tavaly ünnepelte alapításának 70. évfordulóját, idén pedig több ikonikus szerzője, például Zdenek Miler, Romhányi József és Janikovszky Éva születésének is kiemelt évfordulója van. A kerítésen helyet kapnak az évfordulósok kötetei - kiemelten Janikovszky Éva könyvei - és a Móra-olvasók kedvenc klasszikus és kortárs íróinak munkái.

Könyvespolccá változott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése. Fotó: Bethesda
Könyvespolccá változott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése. Fotó: Bethesda

A kivitelezést a számos ikonikussá vált belsőépítészeti projektről - mint például a Csendes, a Szatyor vagy a Púder - ismert Babos Bertalan "Zsili" és csapata végzi, akik márciusban nőnap alkalmából egy hasonló könyves street arttal örvendeztették meg a várban sétálókat a budavári önkormányzat felkérésére a "Nők lépésről lépésre" projekt keretében.

"Mint hazánk építőanyag-ipari segédanyagokat gyártó vállalkozása, örömmel tettünk eleget a Bethesda Gyermekkórház és a Móra Kiadó közös felkérésének, hogy biztosítsuk ehhez a szó szerint mesés projekthez a festékanyagokat, ezzel színesebbé és vidámabbá téve nemcsak a kórházba igyekvő és onnan távozó gyerekek, de a környéken sétálók hétköznapjait is" - nyilatkozta Bazsó Anikó, a Kemikál Építőanyagipari Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)