Jönnek az emelt bérek

HáziPatika

90 ezer egészségügyi dolgozó hamarosan megkapja a megemelt bérét - jelentette be tegnap Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Érkezik az egészségügyi dolgozók magasabb bére

Mint ismeretes, többlépcsős intézkedés részeként tavaly novemberben már 26,5 százalékkal nőtt a szakdolgozók bére, amely idén 12 százalékkal lesz magasabb. Az orvosoké tavaly 107 ezer forinttal nőtt, idén pedig bruttó 100 ezer forinttal. Az orvosok bértömegének 40 százaléka pótlékokból áll, így az ügyeleti pótlék és a túlmunka díja is emelkedik - tájékoztat a Vg.hu.

Nem elég a béremelés az orvosoknak? orvosvándorlás orvoselvándorlás egészségügyi béremelés béremelés egészségügyi dolgozók Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete védőnő
Nem elég a béremelés az orvosoknak?

Mennyit fognak keresni így az orvosok?

Decemberben kapják meg az első megemelt bérüket az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dolgozói is. Az intézkedés a mentős gépkocsivezetőket, a mentőápolókat, a mentőtiszteket is érinti.

Az államtitkár példaként említette, hogy egy fiatal szakorvos bruttó alapbére 451 820 forint, egy húsz éve a pályán lévő szakorvosé 510 ezer, a nyugdíj előtt álló orvosoké pedig 538 ezer forint. A szakdolgozók bére 132 ezer forintról indul, egy 15 éves munkaviszonnyal rendelkező gyógytornász bruttó 253 ezer forintot kap decembertől.

Ekkora béremelés nem elég

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint azonban ez a béremelés megkésett lépés. Az emelés ugyan jelentős, de a külföldön dolgozó orvosokat nem csábítja haza - tájékoztat az RTL Klub Híradója:

A csatorna riportjából kiderül, hogy mostanra olyan brutális munkaerőhiány alakult ki az egészségügyben, amelyen ekkora emelés már nem segít. További probléma, hogy a védőnők továbbra sem kapnak emelést, mivel nem az egészségügyi bértábla alapján kapnak fizetést.

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső