Jönnek az emelt bérek

90 ezer egészségügyi dolgozó hamarosan megkapja a megemelt bérét - jelentette be tegnap Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Érkezik az egészségügyi dolgozók magasabb bére

Mint ismeretes, többlépcsős intézkedés részeként tavaly novemberben már 26,5 százalékkal nőtt a szakdolgozók bére, amely idén 12 százalékkal lesz magasabb. Az orvosoké tavaly 107 ezer forinttal nőtt, idén pedig bruttó 100 ezer forinttal. Az orvosok bértömegének 40 százaléka pótlékokból áll, így az ügyeleti pótlék és a túlmunka díja is emelkedik - tájékoztat a Vg.hu.

Nem elég a béremelés az orvosoknak? orvosvándorlás orvoselvándorlás egészségügyi béremelés béremelés egészségügyi dolgozók Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete védőnő
Nem elég a béremelés az orvosoknak?

Mennyit fognak keresni így az orvosok?

Decemberben kapják meg az első megemelt bérüket az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dolgozói is. Az intézkedés a mentős gépkocsivezetőket, a mentőápolókat, a mentőtiszteket is érinti.

Az államtitkár példaként említette, hogy egy fiatal szakorvos bruttó alapbére 451 820 forint, egy húsz éve a pályán lévő szakorvosé 510 ezer, a nyugdíj előtt álló orvosoké pedig 538 ezer forint. A szakdolgozók bére 132 ezer forintról indul, egy 15 éves munkaviszonnyal rendelkező gyógytornász bruttó 253 ezer forintot kap decembertől.

Ekkora béremelés nem elég

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint azonban ez a béremelés megkésett lépés. Az emelés ugyan jelentős, de a külföldön dolgozó orvosokat nem csábítja haza - tájékoztat az RTL Klub Híradója:

A csatorna riportjából kiderül, hogy mostanra olyan brutális munkaerőhiány alakult ki az egészségügyben, amelyen ekkora emelés már nem segít. További probléma, hogy a védőnők továbbra sem kapnak emelést, mivel nem az egészségügyi bértábla alapján kapnak fizetést.

Életmódváltók: "a nyári alak télen készül"

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiKellemetlen együttlétek

45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiA nők több mint fele tapasztal kellemetlen panaszokat

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beGátizom

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beA medencetájéki izmok mellett szükséges a farizmok, a belső és külső combizmok erősítése is

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Helyzetura

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Egy negyvenes férfi élete egyik legaktívabb korszakát éli

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésFájdalom

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésLüktető fej, sajgó hát, kínzó izomláz - a fájdalomnak sok fajtája létezik, amellyel mindenki találkozik néhányszor életében

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízGyógyvizek

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízErősíti az immunrendszert, harmonizálja a testi szabályozó funkciókat

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanKórházi fertőzés

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanA kórházi fertőzések igen komoly problémát jelentenek szerte a világban

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal?Tavasz

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal? Mi változik meg ilyenkor, mi történik a testünkben?

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső