Három traumatológia mondta le az ügyeletet

HáziPatika

A főváros négy sürgősségi centrumából három mondta le a hétvégi ügyeletet. Egy helyen orvosaik betegségére hivatkoztak, kettőn pedig arra, hogy megteltek az intenzív ágyaik.

A főváros négy sürgősségi centrumából csak egy fogadott súlyos, sokszorosan sérült beteget a hétvégén - írta meg a nepszava.hu. A lap meg nem nevezett szakértőkre hivatkozik, akik szerint ennyi lemondás már veszélyezteti az ellátás biztonságát. 

Négyből három sürgősségi centrum lemondta a hétvégi ügyeletet.
Négyből három sürgősségi centrum lemondta a hétvégi ügyeletet. Fotó: 123rf

Szombaton a Honvédkórház mondta le az ügyeletet a teljes hétvégére. Kérdésre válaszolva az intézmény felügyeleti szerve, a Honvédelmi Minisztérium is elismerte, hogy voltak ellátási gondok. A III. progresszivitási szintű, azaz a politraumát szenvedett betegek ellátását utasította vissza a kórház, amelynek az az oka, hogy a Baleseti Sebészeti Osztály több orvosa is megbetegedett. Hozzátették: ettől függetlenül a sürgősségi betegellátás az intézményben folyamatos volt, szombaton 144 sürgősségi esetet láttak el. 

Tudja, hogy mikor melyik kórház ügyeletes? Kalkulátorunkban megnézheti!

Aznap éjszaka a Dél-Pesti Centrum kórház Merényi úton működő traumatológiája is jelezte: oda se vigyenek több politraumatizált beteget a mentők, az intenzív ágyaik ugyanis megteltek. Ezután pedig a Szent János Kórház jelentette, hogy lemondja a további ügyeletet, mert már több mint fél tucat sérültet kell a műtőbe vinniük.


A napilap arra emlékeztet: Kásler Miklós alig egy hete válaszolta egy sürgősségi ellátással kapcsolatos kérdésre, hogy beváltotta az ígéretét, január elsején elindult a sürgősségi betegellátás új rendszere, amelyen senki nem talál fogást, így a kérdés le is került a napirendről.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső