Három traumatológia mondta le az ügyeletet

HáziPatika

A főváros négy sürgősségi centrumából három mondta le a hétvégi ügyeletet. Egy helyen orvosaik betegségére hivatkoztak, kettőn pedig arra, hogy megteltek az intenzív ágyaik.

A főváros négy sürgősségi centrumából csak egy fogadott súlyos, sokszorosan sérült beteget a hétvégén - írta meg a nepszava.hu. A lap meg nem nevezett szakértőkre hivatkozik, akik szerint ennyi lemondás már veszélyezteti az ellátás biztonságát. 

Négyből három sürgősségi centrum lemondta a hétvégi ügyeletet.
Négyből három sürgősségi centrum lemondta a hétvégi ügyeletet. Fotó: 123rf

Szombaton a Honvédkórház mondta le az ügyeletet a teljes hétvégére. Kérdésre válaszolva az intézmény felügyeleti szerve, a Honvédelmi Minisztérium is elismerte, hogy voltak ellátási gondok. A III. progresszivitási szintű, azaz a politraumát szenvedett betegek ellátását utasította vissza a kórház, amelynek az az oka, hogy a Baleseti Sebészeti Osztály több orvosa is megbetegedett. Hozzátették: ettől függetlenül a sürgősségi betegellátás az intézményben folyamatos volt, szombaton 144 sürgősségi esetet láttak el. 

Tudja, hogy mikor melyik kórház ügyeletes? Kalkulátorunkban megnézheti!

Aznap éjszaka a Dél-Pesti Centrum kórház Merényi úton működő traumatológiája is jelezte: oda se vigyenek több politraumatizált beteget a mentők, az intenzív ágyaik ugyanis megteltek. Ezután pedig a Szent János Kórház jelentette, hogy lemondja a további ügyeletet, mert már több mint fél tucat sérültet kell a műtőbe vinniük.


A napilap arra emlékeztet: Kásler Miklós alig egy hete válaszolta egy sürgősségi ellátással kapcsolatos kérdésre, hogy beváltotta az ígéretét, január elsején elindult a sürgősségi betegellátás új rendszere, amelyen senki nem talál fogást, így a kérdés le is került a napirendről.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső