-2° - +7°
Kettős front

Ezek a legeladósodottabb kórházak

HáziPatika

Idén nem egy kórház áll a legeladósodottabb állami intézmények élén, a második és harmadik helyre azonban felfért a Péterfy és a Honvédkórház.

Hosszú idő után nem egy kórház vezeti a legeladósodottabb állami intézmények rangsorát. A Menedzsment Fórum cikke szerint a negatív lista élén jelenleg a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), amely 3,4 milliárd forintos adósságot halmozott fel. A Magyar Államkincstár által közölt friss adósságlistából nem derül ki, hogy miért keletkezett ekkora adóssága a KIFÜ-nek, de az arányok alapján vagy az internetes szolgáltatások, a dologi kiadások, a beruházások utáni kiadások szállhattak el, vagy a központi irányító szerv, vagyis az ITM maradhatott el tavaly a támogatás nyújtásával.

A Péterfy és a Honvédkórház a legnagyobb adósok között
A Péterfy és a Honvédkórház a legnagyobb adósok között

A Péterfy és a Honvédkórház a legnagyobb adós

A listát azonban már az egészségügyi intézmények folytatják. A második legeladósodottabb állami cég a Péterfy kórház, amely 1,77 milliárdos adóssággal zárt, a harmadik helyen pedig a Honvédkórház végzett 1,4 milliárd forinttal. Ezek a számok még nagyobbnak tűnnek annak tudatában, hogy az egészségügyi intézményekben az év végén 55 milliárdos adósságkonszolidációt hajtott végre a kormány. Utóbbi intézménynek novemberben még közel 3,2 milliárd forint, a Péterfynek 3,44 milliárd volt az adóssága.

55 milliárdot kaptak a kórházak

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere november végén jelentette be, hogy 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat. Ehhez azt is hozzátette, hogy "előrehaladott állapotban" van a kórházak gazdálkodásának, pénzügyi helyzetének áttekintése. A részletekről az alábbi cikkünkben írtunk!

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső