Ezek a legeladósodottabb kórházak

HáziPatika

Idén nem egy kórház áll a legeladósodottabb állami intézmények élén, a második és harmadik helyre azonban felfért a Péterfy és a Honvédkórház.

Hosszú idő után nem egy kórház vezeti a legeladósodottabb állami intézmények rangsorát. A Menedzsment Fórum cikke szerint a negatív lista élén jelenleg a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), amely 3,4 milliárd forintos adósságot halmozott fel. A Magyar Államkincstár által közölt friss adósságlistából nem derül ki, hogy miért keletkezett ekkora adóssága a KIFÜ-nek, de az arányok alapján vagy az internetes szolgáltatások, a dologi kiadások, a beruházások utáni kiadások szállhattak el, vagy a központi irányító szerv, vagyis az ITM maradhatott el tavaly a támogatás nyújtásával.

A Péterfy és a Honvédkórház a legnagyobb adósok között
A Péterfy és a Honvédkórház a legnagyobb adósok között

A Péterfy és a Honvédkórház a legnagyobb adós

A listát azonban már az egészségügyi intézmények folytatják. A második legeladósodottabb állami cég a Péterfy kórház, amely 1,77 milliárdos adóssággal zárt, a harmadik helyen pedig a Honvédkórház végzett 1,4 milliárd forinttal. Ezek a számok még nagyobbnak tűnnek annak tudatában, hogy az egészségügyi intézményekben az év végén 55 milliárdos adósságkonszolidációt hajtott végre a kormány. Utóbbi intézménynek novemberben még közel 3,2 milliárd forint, a Péterfynek 3,44 milliárd volt az adóssága.

55 milliárdot kaptak a kórházak

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere november végén jelentette be, hogy 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat. Ehhez azt is hozzátette, hogy "előrehaladott állapotban" van a kórházak gazdálkodásának, pénzügyi helyzetének áttekintése. A részletekről az alábbi cikkünkben írtunk!

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső