Egyre népszerűbb a gyorssebészet

Jelentősen megnőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya az utóbbi években, így több beteget tudnak fogadni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Míg 2010-ben még csak 38,3 százalék volt az egynapos sebészeti ellátások aránya, addig 2019-ben már a 80 százalékot is elérték ezek a beavatkozások. A bővítést lehetővé tévő fejlesztésekre 8 milliárd forintot fordítottak.

sebészet, gyorsszebészet, egynapos sebészeti ellátás, otthoni felépülés, gyógyulási időszak, kórházi ellátás, műtét, beavatkozás,
sebészet, gyorsszebészet, egynapos sebészeti ellátás, otthoni felépülés, gyógyulási időszak, kórházi ellátás, műtét, beavatkozás,

Gyorsabb gyógyulás

Az egynapos sebészeté a jövő - kattintson!

A megyék közül Fejér és Vas áll a legjobban 90 százalék feletti aránnyal, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is 60 százalékhoz közelít az egynapos sebészet részesedése a műtéti ellátásokban.

Az egynapos sebészet egyik legfőbb előnye, hogy a betegekre jótékonyan hat az otthoni gyógyulás, így hamarabb felépülhetnek, és rövidebb időre esnek ki a munkájukból.

Gyorssebészeti eljárással egyébként már 554 féle beavatkozás végezhető el, többek között a laparoszkópos epekő-eltávolítás, a sérvműtét és a szürkehályog-műtétek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció