A betegeknek kell vinni kötszert az ügyeletre

A betegeknek kell vinni a sebkötözésre a kötszert a mezőkövesdi orvosi ügyeleten. Erről egy papírt függesztett ki valaki az ajtóra.

A mezőkövesdi orvosi ügyeleten egy kifüggesztett írás figyelmezteti a sebkötözésre érkező betegeket, hogy az ellátáshoz hozzanak magukkal kötszert is - hangzott el az RTL Klub Híradójában .

Ágyi poloskák lepték el Honvédkórházat - részletek !

Az ügyelet ajtajára kifüggesztett papíron egészen pontosan a következő volt olvasható: "Minden sebkötözésre érkező beteg hozzon magával kötszert! Az ügyelet erre a célra nem tud biztosítani kötöző anyagot."

A csatorna megszólaltatta a mezőkövesdi orvosi ügyelet vezetőjét is, aki elmondta: ők sem tudják, ki tette ki ezt a papírt, amin semmilyen aláírás vagy pecsét nem szerepel, így semmiképpen nem tekinthető hivatalosnak. Ugyanakkor azt az ügyeletvezető is elismerte, hogy a sebkötözésre visszajáró betegeket szóban valóban meg szokták kérni arra, hogy hozzanak magukkal kötszert. Ám hozzátette, hogy aki ezt nem tudja megoldani, annak természetesen az ügyeleti kötszerrel kötik be a sebeit, mint ahogy az akut sérüléssel érkező betegeknek is.

A riportban megszólaltatott egészségügyi szakszervezet illetékese arra figyelmeztetett, hogy ez a gyakorlat veszélyezteti a betegbiztonságot, mert nem tudni, mennyire tekinthetők sterilnek a betegek által hozott kötszerek.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +13 °C

A zártabb felhőzet és összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul. Ugyanakkor mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő. Frontok napközben nem okoznak kellemetlenséget.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra