Megdöbbentő, hány éves a legöregebb macska

Huszonhat évével és 329 napjával az egyesült királyságbeli Flossie a világ legidősebb élő macskája – tette közzé a Guinness Rekordok Könyve.

A fekete-barna bundás jószág közel egyidős új gazdájával, a 27 éves Vicki Greennel. „Mindig tudtam, hogy Flossie különleges macska, de azt nem gondoltam volna, hogy egy világrekorderrel fogok egy fedél alatt lakni” – mondta a London délkeleti részén élő lány. Bár a cica süket és rosszul lát, ezt leszámítva kitűnő egészségnek örvend – árulta el Vicki Green, aki nemrég fogadta örökbe az idős állatot.

A rekord elismertetési folyamatát a macskamentéssel és -örökbeadással foglalkozó Cats Protection nevű szervezet indította el, amikor meglátták, hogy Flossie állatorvosi papírjai szerint már majdnem 27 éves. A macska idén augusztusban került hozzájuk, miután akkori gazdája nem tudott megfelelően gondoskodni róla – írja a Guinness Rekordok honlapja.

Emberi léptékben legalább 120 éves

Flossie eredetileg kóbor macska volt, első gazdája 1995 decemberében pár hónaposan fogadta örökbe. Amikor 10 évvel később gazdája elhunyt, annak testvére fogadta be, ám 14 évvel később ő is meghalt. Flossie ekkor első gazdája fiához került, aki azonban pár év után már nem tudott róla gondoskodni, így a Cats Protectionhöz fordult segítségért.

Emberi évekre átszámolva Flossie legalább 120 éves – mutatott rá Naomi Rosling, a Cats Protection munkatársa. A Guinness Rekordok Könyvének főszerkesztője, Craig Glenday Jeanne Calment-hoz hasonlította a macskát. A francia nő 122 évével és 164 napjával a legidősebb ember, aki valaha élt a világon. Azonban a történelem legidősebb macskája címének elnyeréséig még hosszú az út. Ezt a rekordot az amerikai Creme Puff tartja, aki 38 évet és 3 napot élt.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: