A legkezesebb macskafajták

A macskák kiszámíthatatlan természetű, szeszélyes állatokként élnek a köztudatban, pedig számos gazdi tudna hosszasan mesélni az ellenkezőjéről. Ennek oka, hogy egyes fajták egyedei sokkal kedvesebbek, barátságosabbak a többinél.

Skót állófülű/lógófülű

Az ilyen cicák szinte olyanok, mint egy plüssállat: annyira szelídek, hogy még azt is megadóan tűrik, hogy a kisgyerekek különböző jelmezekbe öltöztessék őket. Nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz - mindenhová követik, még a vécére is -, és nagyon élvezik, ha családban, több emberrel élhetnek együtt.

A macska így érezheti jól magát a lakásban Sokan kényszerülnek rá, hogy amíg napközben dolgoznak, egyedül hagyják a lakásban négylábú kedvencüket. Ilyenkor a gazdi sokszor aggódik, hogy mit fog csinálni az állat egész nap a lakásban. Cicák esetében az alábbiakat érdemes kipróbálni - kattintson !

Ragdoll

A fajta elnevezése (amely rongybabát jelent) sem véletlen: karba véve úgy elengedi magát, mint egy rongybaba. Csendes, szelíd és nagyon szeretetteljes állat finom, puha bundával. Szereti az embereket, a gyerekeket, ráadásul türelmes is. Cérnahangon nyávog, és mindent megtesz, hogy gazdája kedvében járjon.

A ragdoll nagyon barátságos és odaadó macskafajta
A ragdoll nagyon barátságos és odaadó macskafajta

Tonkinéz

Kifejezetten társasági macska, és nagyon fontos neki a gazdájával teremtett kapcsolat. Intelligens fajta, gyorsan tanul, és imád a figyelem középpontjában lenni. Akkor a legboldogabb, ha a gazdáján feküdhet dorombolva - sok tonkinéz pedig kifejezetten "beszédes", azaz sokat kommunikál nyávogással.

Birman

Ha jó kedvünk van, akkor neki is, és játszani invitál, ha viszont magunk alatt vagyunk, hízelgéssel, bújással, dorombolással próbál vigasztalni - a legtöbb birman ilyen. Nagyon emberkedvelő fajta, lojális, érzékeny, a gazdáját rajongásig imádja.

Orientális rövid szőrű/Sziámi

Szemükben senki sem jobb és tökéletesebb a gazdinál. Beszédes fajta, rengeteget kommunikál nyávogással már picike korától kezdve, és nagyon aktív is: mindene a játék. Napközben mozgékony, igényli, hogy játsszanak vele, esténként és éjszakánként pedig szorosan a gazdájához bújva szeret aludni .

Forrás: petmd.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: