A legkezesebb macskafajták

A macskák kiszámíthatatlan természetű, szeszélyes állatokként élnek a köztudatban, pedig számos gazdi tudna hosszasan mesélni az ellenkezőjéről. Ennek oka, hogy egyes fajták egyedei sokkal kedvesebbek, barátságosabbak a többinél.

Skót állófülű/lógófülű

Az ilyen cicák szinte olyanok, mint egy plüssállat: annyira szelídek, hogy még azt is megadóan tűrik, hogy a kisgyerekek különböző jelmezekbe öltöztessék őket. Nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz - mindenhová követik, még a vécére is -, és nagyon élvezik, ha családban, több emberrel élhetnek együtt.

A macska így érezheti jól magát a lakásban Sokan kényszerülnek rá, hogy amíg napközben dolgoznak, egyedül hagyják a lakásban négylábú kedvencüket. Ilyenkor a gazdi sokszor aggódik, hogy mit fog csinálni az állat egész nap a lakásban. Cicák esetében az alábbiakat érdemes kipróbálni - kattintson !

Ragdoll

A fajta elnevezése (amely rongybabát jelent) sem véletlen: karba véve úgy elengedi magát, mint egy rongybaba. Csendes, szelíd és nagyon szeretetteljes állat finom, puha bundával. Szereti az embereket, a gyerekeket, ráadásul türelmes is. Cérnahangon nyávog, és mindent megtesz, hogy gazdája kedvében járjon.

A ragdoll nagyon barátságos és odaadó macskafajta
A ragdoll nagyon barátságos és odaadó macskafajta

Tonkinéz

Kifejezetten társasági macska, és nagyon fontos neki a gazdájával teremtett kapcsolat. Intelligens fajta, gyorsan tanul, és imád a figyelem középpontjában lenni. Akkor a legboldogabb, ha a gazdáján feküdhet dorombolva - sok tonkinéz pedig kifejezetten "beszédes", azaz sokat kommunikál nyávogással.

Birman

Ha jó kedvünk van, akkor neki is, és játszani invitál, ha viszont magunk alatt vagyunk, hízelgéssel, bújással, dorombolással próbál vigasztalni - a legtöbb birman ilyen. Nagyon emberkedvelő fajta, lojális, érzékeny, a gazdáját rajongásig imádja.

Orientális rövid szőrű/Sziámi

Szemükben senki sem jobb és tökéletesebb a gazdinál. Beszédes fajta, rengeteget kommunikál nyávogással már picike korától kezdve, és nagyon aktív is: mindene a játék. Napközben mozgékony, igényli, hogy játsszanak vele, esténként és éjszakánként pedig szorosan a gazdájához bújva szeret aludni .

Forrás: petmd.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: