Nem gyárt több kengurubőr cipőt a Nike

Az oregoni székhelyű Nike sportszergyártó cég bejelentette, hogy még 2023-ban abbahagyja a kengurubőr felhasználását sportcipői gyártásához.

Néhány hete a Nike német riválisa, a Puma is közölte, hogy szakít az állatvédők és a vásárlók által egyaránt kifogásolt gyakorlattal. A Nike ezentúl a Tiempo Legend Elite elnevezésű új futballcipőihez már a kengurubőrt helyettesítő, saját fejlesztésű szintetikus anyagot fog használni. A nyáron a boltokba kerülő Tiempo Premier futballcipőket sem kengurubőrből készítik majd. A Nike közleményében kiemelte, hogy még 2021-ben befejezte az együttműködést egyetlen kengurubőr-szállítójával.

állatvédelem, kenguru, cipő, Nike, bőrcipő
Fellélegezhetnek a kenguruk. Fotó: Getty Images

Szeizmikus esemény

Az állatvédő csoportok hosszú ideje sürgették a vállalatokat, hogy hagyjanak fel etikátlan gyakorlatukkal. Wayne Pacelle, a Center for a Humane Economy (Humánus Gazdaságért Központ) elnöke hangsúlyozta: a Nike bejelentése a vadonélő állatok védelme szempontjából "szeizmikus esemény", amelynek hullámait az egész világon meg lehet majd érezni, különösen Ausztráliában, ahol tömegesen mészárolják le a kengurukat kereskedelmi céllal. A központ 2020-ban indította el A kenguruk nem cipők elnevezésű kampányát, és kulcsszereplője volt a kenguruból készült termékek importját és eladását tiltó jogszabályok beterjesztésének. Kalifornia már 1971-ben megtiltotta a kenguruból készült termékek importját az állam területére.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: