Veszélyes potencianövelő került a boltokba

Merevedési zavarok kezelésére szolgáló szert vontak ki a forgalomból - a készítmény az EU több országába, így Magyarországra is eljutott.

Hong Kongban gyártott afrodiziákumot kellett kivonni a forgalomból a termék nem engedélyezett új élelmiszer-összetevő (Epimediumból származó icariine), valamint gyógyszerhatóanyag (sildenafil és tadalafil) tartalma miatt. A "Horny little devil" néven futó készítmény egyik összetevője, az Epimedium nem engedélyezett új élelmiszer, ezért nem bizonyított, hogy élelmiszerként fogyasztása nem jelent egészségügyi kockázatot.

A kifogásolt termékből az EU több tagállamába, köztük Magyarországra is szállítottak
A kifogásolt termékből az EU több tagállamába, köztük Magyarországra is szállítottak

A sildenafil és a tadalafil a férfiak merevedési zavarainak, impotenciájának kezelésére szolgáló vényköteles gyógyszerek hatóanyaga. A kifogásolt termékből az EU több tagállamába, köztük Magyarországra is szállítottak - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményében.

A termék azonosító adatai

  • A termék neve: "HORNY LITTLE DEVIL "
  • Kiszerelés: 5 gr
  • A termék tételszáma: RC1416
  • RASFF referenciaszám: 2018.0403

Az új élelmiszerekről és az engedélyezés folyamatáról bővebb információk a Nébih honlapján olvashatóak!

Mivel a nem engedélyezett összetevőt és gyógyszer-hatóanyagot tartalmazó készítmény fogyasztása kockázattal jár, illetve összetétele veszélyeztetheti a fogyasztók egészségét, a termék az uniós élelmiszerjog értelmében nem forgalmazható. Mindezek értelmében a hatóság kivonta a forgalomból a kifogásolt terméket - olvasható a közleményben.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)