Veszélyes potencianövelő került a boltokba

Merevedési zavarok kezelésére szolgáló szert vontak ki a forgalomból - a készítmény az EU több országába, így Magyarországra is eljutott.

Hong Kongban gyártott afrodiziákumot kellett kivonni a forgalomból a termék nem engedélyezett új élelmiszer-összetevő (Epimediumból származó icariine), valamint gyógyszerhatóanyag (sildenafil és tadalafil) tartalma miatt. A "Horny little devil" néven futó készítmény egyik összetevője, az Epimedium nem engedélyezett új élelmiszer, ezért nem bizonyított, hogy élelmiszerként fogyasztása nem jelent egészségügyi kockázatot.

A kifogásolt termékből az EU több tagállamába, köztük Magyarországra is szállítottak
A kifogásolt termékből az EU több tagállamába, köztük Magyarországra is szállítottak

A sildenafil és a tadalafil a férfiak merevedési zavarainak, impotenciájának kezelésére szolgáló vényköteles gyógyszerek hatóanyaga. A kifogásolt termékből az EU több tagállamába, köztük Magyarországra is szállítottak - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményében .

A termék azonosító adatai

  • A termék neve: "HORNY LITTLE DEVIL "
  • Kiszerelés: 5 gr
  • A termék tételszáma: RC1416
  • RASFF referenciaszám: 2018.0403

Az új élelmiszerekről és az engedélyezés folyamatáról bővebb információk a Nébih honlapján olvashatóak!

Mivel a nem engedélyezett összetevőt és gyógyszer-hatóanyagot tartalmazó készítmény fogyasztása kockázattal jár, illetve összetétele veszélyeztetheti a fogyasztók egészségét, a termék az uniós élelmiszerjog értelmében nem forgalmazható. Mindezek értelmében a hatóság kivonta a forgalomból a kifogásolt terméket - olvasható a közleményben.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: