Újabb aljas módszerrel pályáznak adatainkra a csalók

Már az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nevében is küldözgetnek hamis leveleket a csalók, hogy a megszerezzék gyanútlan áldozataik adatait.

„A pofátlanságnak is van határa... Már gyanúsítottként is idéznek, DE KIT??? A rendőrség soha nem küld senkinek hasonló levelet emailben! NE DŐLJ BE A CSALÓKNAK, hiszen ők így akarják kicsalni adataidat” – figyelmeztetett Facebook-oldalán a Tolna vármegyei rendőrség. Bejegyzésükhöz a szóban forgó „idézést” is mellékelték.

hamis idézés
Forrás: Tolna megyei rendőrség / Facebook

A megfélemlítés lehet a cél

A félrevezető levél célja feltehetően az, hogy a csalók ráijesszenek áldozataikra, akik annak érdekében, hogy tisztázhassák nevüket, megadják majd az összes személyes adatukat. A bűnözők esetleg még pénzt is megpróbálhatnak kizsarolni az alaptalanul megvádolt személyekből.

Kérjük, szolgáltasson nekünk magyarázatokat a részletes elemzés céljából. Ha nem válaszol az értesítésünkre, az Ön ellen felhozott vádak érvényben maradnak. Ennek következtében elfogatóparancsot adnak ki Ön ellen, és behívják a térségben illetékes igazságügyi hatóság elé. Ráadásul a neve fel lesz jegyezve a Nemzeti Szexuális Bűnözők Nyilvántartásában, és az ügyről értesítést kapnak a médiák, valamint a szexuális bűncselekmények elleni küzdelemmel foglalkozó szervezetek” – olvasható a levélben.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +35 °C
Minimum: +21 °C

Estig napos idő várható a gomolyfelhők fokozatosan leépülnek, kiderül az ég. Addig elsősorban keleten, délkeleten még kialakulhat néhol zápor, zivatar, de teljesen másutt sem zárható ki. A cellákhoz intenzív csapadékhullás, erős, esetleg viharos széllökés is társulhat. Zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Késő estére 21 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra