Tudja, mit kell tenni vészhelyzetben?

A Magyar Vöröskereszt nagy felkészültségi felmérésének kitöltésével ön is kipróbálhatja, mennyire lenne képes helytállni egy kiélezett helyzetben.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a hazai lakosság egy része nem igazán tudja, hogy árvíznél mit kell vagy kellene tennie - írja a voroskereszt.hu . A szervezet szerint az emberek nem tudják, mit érdemes magukhoz venni, ha netán el kell hagyniuk az otthonukat, és azzal sincsenek tisztában, hogy mivel és hogyan segítsenek a bajbajutottaknak, vagy hogy milyen adományokra van szükségük a rászorulóknak.

Ön tudja, mit kell tenni vészhelyzetben?
Ön tudja, mit kell tenni vészhelyzetben?

A Magyar Vöröskereszt szakemberei által kidolgozott felmérés a hazai lakosság felkészültségét szeretné megvizsgálni, egyúttal pedig ráirányítani a figyelmet ennek fontosságára. A kérdések megválaszolásával azonban nem ér véget a felkészítés, a humanitárius szervezet további lehetőséget kínál az ismeretszerzésre és az önkéntességre is. Célja mindezzel egyrészről, hogy felkészítse a lakosságot az árvízre vagy akár egy komolyabb katasztrófahelyzetre, másrészről pedig bízik benne, hogy még több önkéntes csatlakozik majd hozzájuk.

Élelmiszerek katasztrófa esetére Természetesen viszonylag kicsi az esély rá, hogy olyasmi történjen, ami miatt hetekig nem tudjuk elhagyni a lakást. Ettől függetlenül nem árt tisztában lenni vele, hogy mikből érdemes otthon készleteket felhalmozni. Részletek !

A felmérésben olyan kérdésekkel találkozhatunk, mint például:

  • Mit tenne, ha bekövetkezik a katasztrófahelyzet?
  • Honnan próbálna egy ilyen kiélezett helyzetben hiteles információhoz jutni?
  • Mit tartana egy összekészített menekülőcsomagban?
  • Jelzi-e valahogyan az otthona bejáratánál, ha háziállat él vele?

A Magyar Vöröskereszt egyik alaptevékenysége a katasztrófa-segítségnyújtás. A szervezet első lépésként azonban a felkészülést hangsúlyozza. Ezért indították el a mostani, lakosságnak szóló helyzetfelmérő-oktató kampányukat, és természetesen ezért szerveznek munkatársaiknak, önkénteseiknek évente több alkalommal is katasztrófavédelmi gyakorlatot és tréninget.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt is megmutatták, hogy egy-egy katasztrófahelyzetben a szervezet helyszíni jelenléte miatt kiemelt hírforrássá válik a Vöröskereszt honlapja az adományozók, a vállalati támogatók és a sajtó számára is. Ezért a tavaly megújult honlapjuk ilyenkor képes rá, hogy a többi funkcióját felülírva mindent a katasztrófahelyzetnek rendeljen alá, szinte percről percre tájékoztasson és szükségleteknek megfelelően gyűjtsön adományokat.

A Magyar Vöröskereszt nagy felkészültségi felmérése mától április 11-ig érhető el és tölthető ki ide kattintva .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)